Curtea de Conturi confirmă problemele cu rectificările bugetare ale Guvernului Cioloș

Vicepreşedintele Curţii de Conturi Vasile Cosmin Nicula a declarat miercuri că din datele primite atât prima, cât şi ultima rectificare bugetară făcută de Guvernul Cioloş trebuia să fie negativă, afirmând că reprezentanţii Curţii sunt încă în control la MFP şi la direcţiile regionale  relatat astăzi Agerpres. 

”Din datele pe care noi le-am primit de la Ministerul de Finanţe, respectiv prognoza veniturilor sau programarea veniturilor din bugetul pe 2016 şi realizatul pe care l-au avut atât în prima parte a anului la prima rectificare bugetară, cât şi la a doua rectificare bugetară, datele pe care noi le avem şi pe care le-am prelucrat spuneau foarte clar că Guvernul trebuia să facă o rectificare bugetară negativă atât pentru cea din iulie, cât şi pentru cea din noiembrie, datorită estimărilor optimiste să folosesc un termen corect atât a veniturilor, cât şi a cheltuielilor totale”, a afirmat vicepreşedintele Curţii de Conturi Vasile Cosmin Nicula la finalul şedinţei comisiilor reunite de Buget, unde a fost audiat.

Sorin Nicula a precizat că nu se poate vorbi despre date false care au stat la baza rectificărilor bugetare făcute de Guvernul Cioloş.

”Nu cred că putem vorbim de date false. Noi am făcut o analiză şi la nivelul principalilor ordonatori de credite. Ne-am axat doar pe cele 15 întrebări care ne-au fost adresate de către Camera Deputaţilor”, a spus acesta.

Datele vor fi certe doar în momentul în care se va închide contul de execuţie bugetară, a precizat Nicula.

”Acest lucru are termen maxim de finalizare de 30 iunie 2017, iar după imediat, începând cu luna august, Curtea de Conturi va intra cu auditul financiar pe contul de execuţie bugetară, unde atunci putem să vorbim de date cert”, a detaliat vicepreşedintele Curţii de Conturi.

Curtea de Conturi a realizat un control operativ în urma solicitării Camerei Deputaţilor, iar acest control a fost completat de un altul în curs de derulare.

”Noi am făcut acest control operativ la Ministerul de Finanţe şi la principalii ordonatori de credite ca urmare a solicitării Camerei Deputaţilor din data de 16 ianuarie. Controlul acesta operativ este completat de controlul ulterior unde reprezentaţii Curţii de Conturi sunt în control la Ministerul de Finanţe şi la toate direcţiile regionale de finanţe care se va finaliza pe data de 31 martie”, a adăugat Nicula.

Comisia de Buget-Finanţe trebuie să stabilească a cui este vina, a mai spus Nicula, refuzând să se pronunţe.

”Noi avem un control ulterior în desfăşurare şi nu doresc să dau o opinie astăzi pentru a nu-i influenţa pe colegii mei care sunt în control atât la cele opt regionale de finanţe, cât şi în MFP”, a spus vicepreşedintele Curţii de Conturi”, a concluzionat vicepreşedintele Curţii de Conturi.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri