De astăzi se dau din nou amenzi pentru încălcarea restricțiilor. Cea mai mare sancțiune ajunge la 15.000 de lei

Legea privind starea de alertă intră în vigoare de astăzi, luni 18 mai, ceea ce înseamnă că autoritățile vor putea da din nou sancțiuni pentru încălcarea restricțiilor. Astfel, cei care vor să iasă din localitate trebuie să aibă declarație pe propria răspundere, iar masca de protecție este obligatorie.

Amenzile variază de la 500 de lei la 15.000 de lei, iar cei care le primesc pot plăti jumătate din sumă în 15 zile.

Conform legii, cei care organizează, pe perioada stării de alertă, mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise, activităţi interzise conform art. 5 alin. (3) lit. a), pot primi amenzi de la 3.000 de lei la 15.000 de lei . Persoanelor fizice care participă la mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori la întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise, interzise în conformitate cu art. 5 alin. (3) lit. a), riscă amenzi cuprinse între 500 de lei şi 2.500 de lei. Desfășurarea de către organizatori a unor mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, în spații deschise, ori a unor întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise, este pedepsită cu amenzi cuprinse între 2.000 de lei şi 10.000 de lei.

Pentru încălcarea restricţiilor de deplasare, amenzi de la 500 la 2.500 de lei Persoanele care se deplasează, pietonal sau cu vehicule, în locurile și, după caz, în intervalele orare în care circulaţia a fost interzisă sau restrânsă pot fi amendate cu sume cuprinse între 500 de lei şi 2.500 de lei.

Nerespectarea de către persoanele fizice a interdicției de ieșire din zonele stabilite în conformitate cu art. 5 alin. (3) lit. c), sau încălcarea intervalelor orare în care este permisă ieșirea din aceste zone este pedepsită cu amendă de la 500 de lei la 2.500 de lei. Cei care nu respectă interdicția de a ieși din clădirile, localitățile sau zonele geografice în care a fost instituită carantina pot primi amenzi cuprinse între 1.000 de lei şi 5.000 de lei.

Nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, inclusiv instituirea carantinei, pot fi amendate cu sume cuprinse între 500 lei şi 2.500 lei. Pentru cei care nu respectă măsuri de izolare la domiciliu sunt prevăzute amenzi cuprinse de la 1.000 de lei la 5.000 de lei.

Cine achită amenda în maximum 15 zile va plăti jumătate din suma aplicată:

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri