De ce se ferea de poliție șoferul de TIR care a provocat accidentul de pe A1, soldat cu moartea unei fetițe și a mamei ei

Polițiștii au descoperit că şoferul de TIR care a provocat moartea unei fetiţe de nici doi ani şi a mamei sale se temea că va fi prins cu nereguli. Autroritaţile au descoperit că TIR-ul, înmatriculat în Suceava, avea un magnet instalat pe tahograf. Acest lucru îl ajuta pe șofer să păcălească timpii obligtorii de odihnă şi viteza pe care trebuie să le respecte, a transmis  Digi 24.

Şoferul autocamionului a provocat tragedia după ce a întors pe contrasens pe autostradă, de frica unui echipaj ce făcea controale în zonă, despre care a aflat prin staţie.

Victimele nu au mai avut nicio şansă după ce au izbit din plin remorca aflată de-acurmezişul benzilor de circulaţie. Fetiţa a murit pe loc, iar mama ei, o avocată din Cluj Napoca, s-a stins câteva ore mai târziu, la spital.Accidentul a avut loc în noaptea de luni spre marți, pe A1, la intrarea în Pitești.

O fetiţă de un an și nouă luni şi mama ei, în vârstă de 25 de ani, au decedat într-un accident rutier produs în noaptea de luni spre marţi, 18 august, pe autostrada A1, în zona municipiului Piteşti.

TIR-ul s-a încadrat greşit pe autostradă și șoferul a ratat ieșirea spre Slatina, așa că a întors, a mers pe contrasens, iar la prima zonă în care nu era parapet despărțitor între benzi a încercat să întoarcă din nou și să intre spre breteaua de pe ieșire de pe autostadă. Nu a văzut că un BMW circula regulamentar. Nici șoferul autoturismului, în vârstă de 30 de ani, nu s-a așteptat să apară ceva pe contrasens și din stânga sa.

A tras de volan, a fost aruncat în parapeții de pe lateral și de acolo a ricoșat în spatele camionului.

Fetiţa de un an și nouă luni, copilul șoferului, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului, în scaun special pentru copii, a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viaţa, fiind din păcate decapitată. Mama sa, aflată pe locul din dreapta faţă, a fost găsită inconştientă şi a fost transportată la spital, unde ulterior a fost constatat decesul.

Polițiștii au descoperit că TIR-ul care a provocat nenorocirea, înmatriculat în Suceava, avea un magnet instalat pe tahograf. Ceea ce îl ajuta pe șofer, care are 49 de ani, să conducă fără să respecte timpii de odihnă și nici viteza legală, care nu se mai înregistra în aparat.

Anchetatorii ar putea schimba încadrarea inițială din ucidere din culpă în omor. Vezi mai jos imagini de la locul accidentului:

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri