Declarații incredibile în instanță: “Liviu Dragnea era și e Dumnezeu, toţi îl ascultau; nimeni nu făcea altfel, să nu îl supere”

Mirela Chera, şef serviciu asistenţă socială în cadrul DGASPC Teleorman, a declarat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că Liviu Dragnea era perceput şi încă este perceput în judeţul Teleorman ca “Dumnezeu” şi toţi îl ascultau deoarece “nimeni nu făcea altfel, să nu îl supere”.

Mirela Chera a fost audiată marţi în calitate de martor în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, respectiv Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica.

“Lucrez la DGASPC Teleorman de 15 ani. Am aflat de la Serviciul Personal că cele două erau dintre cele care nu mergeau la serviciu, pentru că îşi desfăşurau activitatea la PSD Teleorman. Ştiu că erau protejate de domnul Liviu Dragnea. Ştia toată lumea, nu doar eu. Toată lumea vorbea în instituţie că cele două erau protejate de preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Dragnea. Cu Anisa Stoica am stat în birou, deoarece din anul 2010 a început să vină la serviciu, nu ştiu din ce motive. Am stat în acelaşi birou până în 2011. Eu bănuiesc că i s-a spus să vină, altfel nu ar fi venit. La urmărire penală nu am făcut afirmaţia că cele două ar fi fost protejatele lui Dragnea, făcând numai afirmaţii în sensul că cele două ar fi fost protejatele directorului DGASPC, Alesu Floarea. Explic acest lucru prin faptul că şi Alesu Floarea era protejată, prin prisma partidului şi protecţiei de la domnul Dragnea”, a spus Mirela Chera.

Ea a adăugat că Floarea Alesu a fost numită director la DGASPC Teleorman de către Liviu Dragnea, care de altfel a şi prezentat-o celor din instituţie.

În plus, ea a arătat că Floarea Alesu i-a “instruit” pe angajaţii de la DGASPC Teleorman ce anume să declare la DNA, iar Dragnea era considerat ca un “Dumnezeu” în judeţul Teleorman.

“Îmi menţin declaraţia iniţială în care am arătat că Alesu Floarea instruia martorii ce să declare la DNA pentru a nu fi incriminată şi le spunea că cei care declară ceva împotriva ei vor avea de suferit. Tuturor le era frică să nu îşi piardă locul de muncă, aveau copii acasă. Le era frică şi de Alesu Floarea, şi de domnul preşedinte. Acolo, preşedintele era Dumnezeu. Şi acum! Toţi îl ascultau. Nimeni nu făcea altfel, să nu îl supere. Şi acum! Singura persoană care a încercat să mă influenţeze ce să declar la DNA a fost Alesu Floarea”, a mai declarat martora.

Mirela Chera a precizat că o altă angajată de la DGASPC Teleorman, Jenica Dumitru, a întocmit în timpul desfăşurării anchetei de la DNA acte prin care se încerca acoperirea lipsei celor două angajate de la serviciu.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri