Dezastru în Germania, RKI raportează peste 50.000 de noi infecții

Germania a raportat joi un număr record de 50.196 de cazuri noi de coronavirus, a patra zi consecutivă în care a înregistrat un nou maxim zilnic, pe măsură ce un nou val de infecţii cu COVID-19 afectează ţara.

Numărul total de cazuri este acum de 4,89 milioane, iar bilanţul deceselor Covid-19 a crescut cu 235, ajungând la 97.198, potrivit Institutului Robert Koch.

Institutul a raportat şi o creştere a ratei de incidenţă pe ultimele şapte zile (numărul de persoane la 100.000 care au fost infectate în ultima săptămână) la 249 de la 232, cât era miercuri.

Cele trei partide germane aflate în discuţii pentru a forma un guvern de coaliţie până la începutul lunii decembrie au convenit să nu prelungească starea de urgenţă la nivel naţional, în pofida unui al patrulea val de infecţii.

În schimb, acestea au prezentat luni un proiect de lege care ar modifica legislaţia existentă pentru a permite ca măsuri precum măştile obligatorii şi distanţarea socială în spaţiile publice să continue să fie aplicate până în martie anul viitor.Proiectul de lege urmează să fie prezentat joi Camerei inferioare a parlamentului Bundestag şi să fie votat într-o sesiune specială săptămâna viitoare, potrivit HotNews.ro.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri