Disperarea unei îngrijitoare românce din Italia depistată pozitiv cu COVID 19: Mi-au pierdut 3 teste, nu știu ce să mai fac

O femeie româncă din Guidonia (Lazio), care a lucrat ca îngrijitoare și a fost testată pozitiv după ce bătrâna pe care o îngrijea a decedat din cauza infecției cu coronavirus, a trimis publicației Tiburno.tv o scrisoare prin care a făcut un apel disperat: „M-au convocat pentru al patrulea test deoarece mi-au rătăcit trei teste făcute anterior. De o lună nici măcar concubinul meu nu poate ieși din locuință ca să meargă la muncă, suntem disperați!”

Românca noastră a făcut trei teste de verificare și toate trei au fost pierdute de cei de la ASL. Datorită faptului că nu știe încă dacă mai este sau nu pozitivă la coronavirus, nici concubinul ei, zidar de meserie, nu poate părăsi locuința pentru a merge la lucru ca să aducă bani în casă.

Mihaela Tudor are 46 de ani și de 13 se află în Italia. În luna martie a îngrijit-o pentru puțin timp pe Silvana Salucci, o bătrână în vârstă de 83 de ani care locuia la Setteville. Îngrijitoarea româncă era în perioada de probă, după care trebuia să decidă atât ea, cât și viitorii angajatori, dacă va continua să lucreze la locul de muncă respectiv. Nu au mai apucat să ajungă la momentul deciziei deoarece Silvana, bătrâna pe care Mihaela o îngrijea, a murit miercuri, 1 aprilie, la spitalul Tor Vergata din Roma, ucisă de coronavirus.

După moartea bătrânei, în cadrul anchetei epidemiologice, au fost testate pozitiv la Covid-19 sora mai mare a acesteia și Mihaela Tudor.

Coșmarul Mihaelei a început pe 2 aprilie, când a aflat de moartea Silvanei Salucci: „Lumea întreagă s-a prăbușit asupra mea – a mărturisit îngrijitoarea pentru sursa citată – pentru că între timp și eu începusem să am simptome, o tuse seacă, dureri de gât și dureri musculare.”

Pe 4 aprilie a fost convocată la spitalul „Sandro Pertini” din Roma unde testul la Covid-19 i-a ieșit pozitiv. „De atunci – spune Mihaela – am stat în carantină împreună cu fiica mea și cu concubinul, până când ASL m-a contactat chemându-mă să efectuez testul de verificare, la Centrul Agroalimentar din Setteville.”

Conform celor povestite de femeia româncă, primul test de verificare i-a fost făcut pe 20 aprilie, al doilea pe 22 aprilie, în timp ce pe 25 a fost chemată pentru a treia oară împreună cu fiica și partenerul ei, care a fost supus și el atunci primei examinări.

Vineri seară, pe 1 mai, a vorbit la telefon cu medicul de la ASL (unitatea sanitară locală).„Medicul mi-a spus că-i pare rău și aproape că nu avea curajul să recunoască”, dezvăluie Mihaela. „Doamnă, înțeleg supărarea dumneavoastră, dar trebuie să vă întoarceți la noi, mi-a spus, testele au fost trimise la spitalul San Giovanni și s-au pierdut, nu știm ce s-a întâmplat cu ele. Următoarele le vom trimite la Spallanzani (spital de boli infecțioase din Roma – n.r.) și totul va fi bine.”

Mihaela însă și-a pierdut încrederea. „I-am scris și primarului din Guidonia, Michel Barbet, un mesaj privat pe Facebook în care i-am explicat problema, a vizualizat mesajul, dar nu mi-a răspuns.”

Pentru conaționala noastră, problema cea mai gravă este că fără un rezultat negativ la testul de coronavirus concubinul ei nu poate părăsi locuința, iar facturile și celelalte cheltuieli fixe ale familiei lor se adună: „Avem o lună de când suntem închiși în casă, eu sunt șomeră, în timp ce partenerul meu nu poate merge la lucru, pe șantier, până nu ne vin rezultatele la teste. Între timp, chiria și facturile trebuie plătite, fără bani va fi dificil să continuăm în acest mod. Primarul nu-mi răspunde, ASL ne pierde testele, trebuie să tac și să aștept? Nu mai știu ce să fac și luminița de la capătul tunelului nu reușesc să o văd”, a spus deznădăjduită Mihaela Tudor.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri