Doi adolescenți români au dat Evaluarea Națională la matematică și apoi au murit

Alexandru şi Marinel, doi elevi din oraşul Segarcea, au murit înecaţi miercuri seara, după ce au susţinut proba la matematică la Evaluarea Naţională. Copiii erau buni prieteni, iar rudele au decis să îi înmormânteze vineri.

Copiii au plecat împreună cu mai mulţi colegi la scăldat la o baltă din spatele gării din oraşul Segarcea, după ultima probă a Evaluării Naţionale. Prietenii lui Alexandru şi Marinel au observat că la un moment dat cei doi adolescenţi nu au mai ieşit la mal şi au sunat la 112.

Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul. „Din păcate nici Alexandru şi nici Mari nu ştiau să înoate şi s-au aventurat în drumul morţii. Viaţa nu este aşa cum ne-o dorim, iar acum vorbim despre o tragedie. Au plecat la scăldat după ultima probă la Evaluarea Naţională împreună cu mai mulţi colegi. Nu îmi vine să cred că au murit înecaţi“, a declarat Claudia Petre Neamţ Barbu, diriginta copiilor.

Rudele celor doi copii sunt în stare de şoc şi cu lacrimi în ochi au povestit că trăiesc un adevărat coşmar. „Alexandru şi Mari au plecat la scăldat cu mai mulţi colegi, iar aseară am aflat că au murit înecaţi. Nepotul meu a vrut să îl salveze pe Mari şi au murit amândoi. A strigat salvaţi-mă, salvaţi-mă, dar nimeni nu a mai putut să facă nimic pentru el. Alexandru visa să ajungă poliţist. Era un copil cuminte şi avea rezultate bune la şcoală, era printre primii din clasă“, a povestit bunica lui Alexandru pentru Adevărul.

Oamenii legii fac cercetări în cazul celor doi elevi care au murit înecaţi. „S-a deschis dosar penal în cauză pentru ucidere din culpă“, a spus Amelia Barbu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Alexandru şi Marinel vor fi înmormântaţi mâine împreună. „Eu eram la muncă şi am aflat că Mari a murit înecat. Nu mi-a venit să cred, eu cu o jumătate de oră înainte de incident am vorbit cu el şi i-am spus să vină acasă. Nu îmi vine să cred că mi-am pierdut unicul copil. Nu pot să îmi revin şi nu cred că o să mai fiu un om normal niciodată“, a spus Valentin Piţa, tatăl lui Marinel. 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,101FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri