Doi morți și zeci de răniți în Italia după ce un tren a deraiat

Un tren „Frecciarossa” de înaltă viteză care a plecat joi dimineața, 6 februarie 2020, de la Milano și urma să ajungă la Salerno, a deraiat de pe șine, provocând moartea a doi oameni și rănind zeci de persoane transmite Milano Today.

Trenul Frecciarossa 9595 a pornit din Milano la ora 05:10 în această dimineață, iar accidentul s-a produs la ora 05:35, când se afla în dreptul localității Ospedaletto Lodigiano din provincia Lodi.

Din primele informații reiese că doi mecanici de tren au murit și alte 20 de persoane au suferit răni de diferită gravitate. Unul dintre răniți, un ospătar din vagonul restaurant, ar fi cel care a suferit rănile cele mai grave, dar nu pare a fi în pericol de moarte, spun autoritățile citate de presa locală. Celelalte persoane rănite au fost transportate în spital cu cod de urgență galben sau verde. La locul tragediei au sosit circa 10 ambulanțe și două elicoptere medicale, dar și mai multe echipe de pompieri, iar operațiunea de salvare continuă.

În ceea ce privește cauza accidentului, se fac încă investigații, dar presa locală relatează că locomotiva a fost cea care a deraiat inițial și s-a izbit de o cabină electrică de lângă linia feroviară. Al doilea vagon a deraiat de asemenea, înclinându-se apoi pe o parte.

Polfer a confirmat că în tren se aflau în total 28 de pasageri la ora la care a avut loc accidentul, relatează ziarul local Il Piacenza. Vezi mai jos imagini de la locul tragediei:

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri