Home Români de pretutindeni Doi polițiști germani puși sub acuzare pentru xenofobie după ce au lovit...

Doi polițiști germani puși sub acuzare pentru xenofobie după ce au lovit și insultat doi români hoți

Doi ofițeri ai poliției din Leipzig, în afara serviciului, care au fost victimele unui furt cu dexteritate, i-au prins pe autorii români, dar apoi i-au maltratat și insultat în mod xenofob. Acum agenții sunt cercetați disciplinar și reclamați pentru agresiune și insulte xenofobe, scrie tag24.de.

Hoții au furat de la polițiști

La Leipzig, în zona Karl-Liebknecht-Straße a avut loc miercuri noaptea o bătaie între hoții români și polițiștii aflați în afara serviciului. Nu erau de la serviciu și voiau să bea o bere. Doi ofițeri (31, 38) de la Departamentul de Poliție Leipzig erau miercuri seara pe Karl-Liebknecht-Straße cu cutii de bere în curtea unui pub închis. În jurul orei 23.30, două siluete s-au apropiat de bărbații care discutau.

Unul a vorbit cu ofițerii de poliție și a purtat o conversație, în timp ce celălalt a luat rapid portofelul unui ofițer și a fugit.

Oamenii legii, antrenați, au avut nevoie de doar câțiva metri pentru a-i prinde pe români (de 35 și 48 ani).

Martorii descriu ceea ce a urmat ca o „bătaie în bună regulă”.

Totuși: polițiștii beți nu au fost mulțumiți de corecție. Potrivit departamentului de poliție, ei au rostit și cuvinte xenofobe. Chiar și atunci, când la fața locului au apărut colegii lor alarmați și paramedicii.

Agentul de 38 de ani a continuat să insulte persoana vătămată într-o manieră xenofobă în timp ce se ocupa de caz și se spune că ar fi făcut declarații defăimătoare la adresa polițiștilor dislocați, a anunțat conducerea.

Serie de denunțuri

Toți cei implicați, agenții și românii, erau beți.

În ceartă, toți bărbații au fost răniți.

Polițistul mai în vârstă a fost nevoit chiar să meargă la spital. Ceilalți au primit tratament ambulatoriu la fața locului. Românul în vârstă de 35 de ani avea și un mandat de arestare deschis pentru o pedeapsă privativă de libertate pentru o amendă neplătită, pe care l-a putut ocoli plătind pe loc.

După confruntare, Poliția din Leipzig a declanșat numeroase acțiuni: împotriva hoțului de portofel pentru furt și agresiune, împotriva ambilor agenți pentru vătămare corporală periculoasă și insulte xenofobe și împotriva ofițerului mai în vârstă pentru jignirea colegilor săi.

Exit mobile version