Doi români au reușit să fure aproape un milion de lire în Marea Britanie

Doi români au pus la punct o escrocherie de peste un milion de lire sterline, iar acum trebuie să restituie toți banii. Potrivit Poliției Metropolitane citată de The Guardian,  aceștia vindeau servicii și obiecte inexistente pe e-bay.

Mihai Cristoiu și Maria Bilici au fost condamnați la șase ani și respectiv patru ani de închisoare. În același timp, cei doi trebuie să returneze banii obținuți fraudulos.

O parte din bani au fost recuperați. Astfel, Maria Bilici, în vârstă de 33 de ani, trebuie să își vândă casa și să plătească 80.000 de lire sterline. Mihai Cristoiu trebuie să plătească suma de 413.050 de lire sterline.

Cristoiu a fost obligat de instanță să își vândă apartamentul pe care și-l cumpărase în Londra, i s-au confiscat 63.000 de lire sterline în numerar, găsite în casă, șase ceasuri, două inele cu diamante și două lingouri de aur în valoare de 57.000 de lire sterline.

De asemenea i s-au confiscat 133.000 de lire sterline din conturile bancare.

Înșelătoria celor doi a implicat sute de anunțuri false pentru bunuri și servicii inexistente, plasate pe site-uri precum eBay.

Au fost înființate mai mult de o sută de conturi bancare, unde intrau banii obținuți din fraudă. Aceste conturi au fost create utilizând cărți de identitate, pașapoarte și facturi de utilități contrafăcute, produse de o a treia persoană.

Detectivii îl caută în continuare pe Sebastian Ilie (foto), 33 de ani, pe numele căruia a fost eliberat un mandat de arestare la nivel european. ”Anyone who has any information regarding Ilie’s whereabouts should contact Crimestoppers anonymously on 0800555111 quoting crime reference number 5225186/17.”- este mesajul transmis. Vezi mai jos fotografia celui urmarit

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,098FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri