Doi români care au lucrat în Germania și-au dat în judecată angajatorii germani

Doi români au dat în judecată ferma unde au lucrat până în vara anului trecut, acuzându-și foștii angajatori de condițiile grele de muncă, dar și de cazare.

Elena și Iulian Manolache susțin că li s-au promis anumite condții, dar că realitatea a fost cu totul alta. Potrivit site-ului www.ziarulromanesc.de, care citează publicația germană Saarländischer Rundfunk, cei doi soți au formulat deja plângere către tribunal, în care au spus, între altele, că nu au fost remunerați în conformitate cu numărul orelor de muncă.

Practic, indiferent de cât de lung era programul de lucru, se alegeau constant cu 1.000 de euro pe lună, fără să fie luate în calcul orele suplimetare.

Mai mult, deși li s-a promis că vor sta într-o locuință decentă, au descoperit că spațiul care le fusese destinat era insalubru, având nevoie de refacerea totală.

Cei doi soți au apelat și la un centru de consiliere pentru muncitorii migranți. Aici s-au întâlnit cu jurnaliștii germani și au povestit ce li s-a întâmplat.
Pe de altă parte, ferma din Losheim, unde au lucrat, susține că nimic de ce spun românii nu e adevărat. Urmează ca dreptatea să fie stabilită de judecători.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,096FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri