Doi șoferi români de TIR plasați în carantină în Olt. Altul a fugit din carantină, din Galați

Doi șoferi care au staționat mai mult de 48 ore în zona Milano, și care au venit cu transport de marfă în Slatina, sunt primele persoane plasate în carantină în județul Olt, în contextul Covid-19, gransmite publicația Gazeta de SUD, miercuri 11 martie.

Șoferii au intrat în țară luni, 9 martie 2020, ajungând în Slatina marți, 10 martie 2020, după orele prânzului. Mașina de marfă se află în prezent într-o parcare asigurată din oraș, bărbații fiind plasați în carantină instituționalizată.

„În data de 10.03.2020, orele 13 p.m., D.S.P. Bacau ne-a comunicat că pe raza municipiului Slatina, jud. Olt se afla două persoane, transportatori de mărfuri neperisabile ( paleti-băuturi alcoolice, fier) care s-au deplasat din Torino- Milano- România, intrare prin vama Nadlac, în data de 09.03.2020, orele 18.

Din ancheta am constatat că cele două persoane au staționat la Milano mai mult de 48 de ore. La acestă dată relatam că tirul cu marfă se află într-o parcare păzita din localitatea Slatina“, a transmis DSP Olt, precizând că s-a impus carantinarea pentru că ceio doi șoferi au staționat mai mult de 48 ore în Milano. Totodată, DSP Oltr mai precizează că bărbații nu prezintă simptome.

Celor doi le-a fost recoltată o primă probă pentru infecția cu coronavirus, urmând ca în zilele 12 și 13 de monitorizare să se recolteze problele 2 și 3.

Tot miercuri trei persoane din Galaţi au fost amendate cu câte 20.000 de lei fiecare pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu, relatează News.ro. Printre cei care n-au respectat măsura de izolare la domiciliu s-au numărat un şofer de TIR. Acesta a fost prins în Bihor.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri