Două persoane încarcerate după ce un microbuz s-a ciocnit cu o basculantă pe DN17, în această dimineață

Doi tineri aflaţi într-un microbuz au rămas încarceraţi în urma unui accident produs, vineri dimineaţa, 10 mai, pe raza oraşului Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN 17, după ce autovehiculul s-a ciocnit o autobasculantă, potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) citat de Agerpres. 

La volanul microbuzului încărcat cu tâmplărie PVC se afla un tânăr de 22 ani, care a rămas prins între bordul maşinii şi scaun, iar în dreapta lui se afla o tânără de 18 ani, care, de asemenea, a avut nevoie de intervenţia echipajului de descarcerare.

În ceea ce îl priveşte pe şoferul autobasculantei, acesta nu a suferit leziuni vizibile. La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje ale ISU Bistriţa-Năsăud, printre care descarcerarea şi echipajul de terapie intensivă mobilă, dar şi un echipaj al Ambulanţei.

În urma accidentului, traficul pe DN 17 a fost blocat timp de o oră. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat, pentru AGERPRES, că, din primele date, accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate de către şoferul autobasculantei, un bărbat de 40 ani din localitatea bistriţeană Baţa. Şoferul microbuzului, în vârstă de 22 ani, este din judeţul Neamţ. În cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.