Drama unei românce în Spania. Vândută de propria soră și obligată să se prostitueze aproape un an

O româncă din Spania a trecut prin momente cumplite, după ce a fost gonită, de soț, de acasă, de lângă cei doi copii. Vândută de propria soră unei rețele de proxeneți, românca a fost obligată să se prostitueze vreme de aproape un an.

Drama Mariei, așa cum au numit-o jurnaliștii publicației cadenaser.com, care i-au relatat povestea, a început pe când avea 27 de ani. Căsătorită cu un bărbat agresiv, ea a devenit, mai întâi, victima acestuia. Soțul a bătut-o și a maltratat-o în mai multe rânduri, după care a separate-o de cei doi copii ai lor și a alungat-o de acasă.

Rămasă pe drumuri, în Spania, românca a mers să locuiască împreună cu sora sa. Însă aceasta, în ciuda legăturilor de sânge s-a dovedit a fi la fel de crudă ca și soțul agresor. Poate mai rea decât acesta. Astfel, Maria a fost vândută ca prostituată unor traficanți de carne vie care i-au promis că o vor duce să muncească în Franța. În loc de aceasta, ea a fost obligată să se prostitueze, sub amenințare.

„M-au bătut, m-au violat și m-au amenințat că-mi ucid copiii”, a povestit Maria jurnaliștilor.

A avut noroc, după ce a scăpat de proxeneți, că și-a refăcut viața cu ajutorul Adoratrices, o organizație religioasă care se ocupă de femeile aflate în situații vulnerabile.

Drama Mariei în Spania

Maria a căzut în mâinile traficanților după ce sora ei a vândut-o proxeneților cu promisiunea că aceștia îi vor găsi un loc de muncă în Franța, la cules cartofi. Timp de 10 luni, femeia a fost forțată să se prostitueze în apartamente, cluburi de noapte sau pe stradă. A fost dusă dintr-o localitate în alta, dintr-o țară în alta. Mereu era amenințată că îi vor fi omorâți copiii dacă va încerca să fugă.

În acele luni a asistat şi la tratamentul crud la care au fost supuse celelalte femei care au picat în mâna traficanților.

„Multe dintre ele au fost încătușate, forțate să se drogheze, violate, unele chiar ucise”, își amintește ea.

În cele din urmă, după zece luni care i-au părut lungi cât 20 de ani, Maria a reușit să scape cu ajutorul unui șofer portughez. A povestit că a fost dusă în localitatea La Junquera, să se prostitueze pe stradă.

„I-am spus proxenetului meu că îi voi plăti oricât îmi cere, dar să mă lase să plec. Mi-a spus că nici dacă muncesc toată viața, nu aș putea să adun acei bani”, a povestit femeia.

Salvată de un șofer portughez

La un moment dat, ea a mers la o benzinărie și a cerut ajutor unui șofer de camion portughez.

„Mai întâi i-am oferit un serviciu, dar el a spus că nu, așa că i-am cerut să mă ajute”, a relatat ea.

A reușit să se înțeleagă prin intermediul aplicației de traducere de pe telefonul mobil. I-a spus ce i se întâmplă i-ar șoferul a ajutat-o să scape de proxenet.

„La început s-a oferit să plătească o mie de euro proxenetului pentru a-mi da documentele ca să mă lase să plec. I-am spus să nu facă asta deoarece ne vor ucide pe amândoi”, a mai povestit femeia.

Drept urmare șoferul a mers cu mașina în cel mai apropiat oraș și a sesizat poliția la 112.

I-au trebuit cinci ani ca să-și revină

Polițiștii din Garda Civilă au luat legătura cu ea și au salvat-o. Datorită lor a intrat în contact cu Adoratrices, cu care lucrează de cinci ani, și care au ajutat-o să-și refacă viața, să îşi întemeieze o nouă familie și să-și găsească un loc de muncă. Ca să-și revină după traumele pe care le-a îndurat a fost nevoită să urmeze un tratament psihiatric.

„Au avut un comportament foarte agresiv, foarte sălbatic și am avut nevoie de ajutor psihiatric, a trebuit să învăț din nou să am încredere în oameni, să știu că nu îmi vor face rău”, spune, acum, Maria.

Ea a început o viață nouă, și-a găsit de lucru, a întâlnit un bărbat cu care și-a refăcut viața și împreună cu care are o fetiță. Își mai dorește doar să meargă în România și să-și vadă copiii care au rămas alături de primul bărbat.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri