Ei sunt cei doi români găsiți morți într-un apartament din Italia. Maricica avea 53 de ani și Gheorghe 41 de ani

Maricica Țăran de 53 de ani și Gheorghe Nechita, un român de 41 de ani, au fost găsiți fără viață în apartamentul femeii, într-o locuință din localitatea Ceglie Messapica, provincia Brindisi din Puglia, sâmbătă 25 ianuarie.  După o primă reconstituire, autoritățile italiene au emis ipoteza că cei doi s-au înjunghiat unul pe altul, decedând în urma rănilor provocate, relatează Brindisi Report.

Maricica, sau „Mara” cum o numeau cunoscuții aici, în Italia, venise la Ceglie Messapica cu opt ani în urmă. Un orășel istoric din Puglia cu aproape 20.000 de locuitori, unul dintre cele mai vechi din regiune, fondat în jurul secolului al XV-lea î.Hr. Probabil Maricicăi i-a plăcut la Ceglie Messapica, pentru că se integrase bine în comunitate și își făcuse o mulțime de prieteni. La început lucrase ca „badantă”, apoi închiriase un apartament împreună cu bărbatul cu care trăia, aproape de centrul localității, în apropiere de Piazza Plebiscito și lucra în sectorul agricol, la strâns fructe și legume de pe terenurile de la marginea localității. Toți cei care povestesc acum despre ea spun că Maricica era o fire veselă, senină, o femeie cu multe prietene și mereu cu zâmbetul pe buze, gata oricând să întindă o mână de ajutor celor din jur.

„Mara era o persoană deosebită, o femeie foarte bună – a spus Elena o fostă colegă de muncă, româncă și ea – se comporta bine, era muncitoare și nu lipsea o zi. O vreme am fost și vecine, dar drumurile noastre s-au despărțit în august când ea a plecat să lucreze în altă parte. Era o femeie excepțională.”

Anchetatorii au luat declarații de la mai multe persoane, inclusiv vecini și alți români cu domiciliul în Ceglie Messapica. Încearcă să înțeleagă dacă recent au existat motive de ceartă între Gheorghe Nechita și prietenii care i-au oferit ospitalitate. În vârstă de 41 de ani, Nichita locuia în provincia Catania, unde lucra ca păstor și muncitor agricol. Venea deseori la Ceglie, pentru a lucra și aici, tot în mediul rural. Din informațiile de până acum, păstorul român se întorsese la Ceglie Messapica în urmă cu aproximativ 10 zile.

Probabil în schimbul ospitalității, Nechita oferea prietenilor săi o sumă de bani. Din acest motiv, nu se poate exclude faptul că disputa izbucnită între Maricica Țăran și Gheorghe Nechita ar putea fi atribuită unor motive economice. Dar o altă ipoteză care este luată în considerare este cea a avansurilor sexuale pe care bărbatul i le-ar fi putut face femeii, mai ales că partenerul acesteia era plecat la muncă în zona Polignano (Bari).

Cert este că în jurul orei 12.15 de sâmbătă, vecinii au văzut-o pe Maricica ghemuită pe balcon și plină de sânge. Crezând că a căzut, au anunțat salvarea la numărul de telefon 118. Odată la fața locului, sanitarii au constatat că femeia, fără viață, avea o rană pe față care nu era compatibilă cu o cădere. În acel moment, a fost solicitată intervenția carabinierilor.

Cadavrul lui Nechita a fost găsit întins pe podea în dormitor. La câțiva centimetri se afla un cuțit de bucătărie cu lama de 20 cm, pătat de sânge. Bărbatul a fost ucis cu o singură lovitură de cuțit, în zona pieptului. Femeia avea o rană între buza inferioară și gât. Anchetatorii nu au nici o îndoială că cei doi, cu același cuțit, s-au înjunghiat mortal unul pe celălalt. Doar autopsia va permite însă reconstituirea exactă a faptelor, clarificând cine a fost cel care a lovit mai întâi.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,109FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri