Ei sunt cei trei români care au furat bijuterii de 300.000 de lire în Marea Britanie. Au fost condamnați

Trei români care au dat o spargere ca în filme la o bijuterie din centrul Londrei au fost condamnați zilele trecute, definitiv, pentru fapta lor.

Doi dintre aceștia, Florin-Cristin Neagu, 46 de ani și Sorin Munteanu, 44 de ani, au primit câte șase ani de închisoare. Partenerul lor, Nicolae Sisca, fusese deja condamnat la patru ani și jumătate, după ce recunoscuse fapta.

Filmul jafului de 300.000 de lire sterline

Potrivit rechizitoriului, cei doi au încercat mai întâi să ajungă în magazinul de bijuterii pe 23 martie, dar, din greşeală, au forat prin perete într-o agenție de pariuri din vecinătate. Juraţilor li s-au arătat imagini cu unul dintre bărbaţi, despre care se crede că era Sisca, târându-se înăuntru prin gaura din zid şi apoi uitându-se prin agenția de pariuri, înainte de a se întoarce.

De asemenea, juraţii au putut vedea imagini cu Munteanu care acoperea camera de supraveghere cu vopsea.

A doua zi a furtului, 24 martie, a coincis cu ziua unui semimaraton la Londra, pe care românii l-au folosit în avantajul lor. Grupul a furat bijuterii în valoare de 298.987 de lire sterline şi a încercat să spargă şi seiful magazinului, în care se aflau obiecte estimate la 400.000 de lire sterline.

În timpul furtului, Neagu a stat nu mai puţin de opt ore în afara magazinului pentru a da alarma în caz de probleme, în timp ce Munteanu a operat în interior împreună cu Sisca.

Neagu şi Munteanu au fugit din Marea Britanie în 48 de ore de la furt, dar au fost arestaţi în România şi extrădaţi înapoi în Regatul Unit anul trecut.

Bijuteriile care au fost furate nu au fost recuperate. Cei doi români vor fi vizaţi acum de o procedură de confiscare pentru recuperarea prejudiciului.

Apărătoarea lui Neagu a încercat să explice că acesta nu a intrat în clădire, ci a fost doar șoferul grupului. Mai mult, aceasta a spus că spargerea nu a fost atât de minuțios pregătită, cum spusese judecătorul, din cauză că, la un moment dat, infractorii au spart peretele unui magazin de pariuri din aceeași clădire.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri