Ei sunt doi dintre românii morți în accidentul din Austria. Veneau în țară să-și cunune finii

Doi dintre cei cinci români decedaţi într-un accident care s-a produs pe o şosea din Austria veneau pentru a doua oară acasă în această vară. Urmau să participe la nunta finilor a relatat astăzi ziarul Adevărul.

La Movileni, în judeţul Olt, familia Datcu se pregăteşte de înmormântare, după ce vestea cumplită că fiul Ionuţ, în vârstă de 33 ani, şi soţia acestuia, Ioana, de 30 ani, au pierit în cumplitul accident produs duminică dimineaţă pe o şosea din Austria. Cei doi tineri, care au pornit spre casă din Germania, unde lucrau de aproape patru ani, veneau pentru a doua oară în România în acest an, pentru un eveniment deosebit.

„Veneau să cunune nişte copii, un băiat care i-a fost coleg băiatului meu la şcoală. Astăzi trebuia să meargă cu mireasa la cumpărături, să-şi vadă de ale nunţii. Ei au plecat să vină la nuntă şi eu, acum, le fac cavoul“, a reuşit cu greu să povestească tatăl tânărului decedat.

Vestea morţii fiului său a primit-o de-abia luni spre prânz, când una dintre fiicele sale (Ionuţ mai avea un frate şi trei surori), care lucrează tot în Germania, a găsit puterea să-şi anunţe şi rudele din ţară. „M-a anunţat fata, nu m-a anunţat nicio autoritate, nimic. Ce să vă spun, a fost cumplit ce-a fost acolo. Sunt făcuţi praf, i-au luat probe de ADN ca să-l poată identifica“, a spus tatăl băiatului, Ion Datcu (67 ani).

„O soră a noră-mii a murit în Spania“

Ionuţ şi Oana, cum îi spuneau apropiaţii, au trecut, din păcate, şi prin alte clipe grele. „Fata nu e de la noi, e din Călăraşi. O fată extraordinară, veselă, tot timpul cu zâmbetul pe buze, cuminte, mânca-i-aş sufletul ei, o s-o înmormântăm tot la noi. A mai trecut, săraca, printr-un necaz, ei i-a mai murit o soră, în Spania, iar acum, necazul ăsta. Ce-ar mai fi de zis, ce mai poţi să spui?!“, a mai rostit tatăl îndurerat, povestind că fiul său avea în plan să se cunune cu Oana şi  religios anul viitor. „Ei cununia civilă au făcut-o, dar nu s-au cununat şi la biserică, vara viitoare ar fi vrut. Vorbisem să le ţinem noi, eu şi cu maică-sa, lumânările în biserică la copiii ăştia de-i cununau ei acu’. S-a terminat tot, a anulat tot, mi-a zis băiatu’, săracu’: «Păi cum, mă, naşule, eu mă distrez şi mata-l îngropi pe naşu?!». Au anulat, ar fi trebuit să aducă un cort de pe la Balş…“, a mai spus Ion Datcu.
Ionuţ şi Ioana Datcu se aflau, alături de alţi şase români, într-un microbuz al unei firme din Satu Mare când, duminică-dimineaţa, şoferul microbuzului, un tânăr de doar 22 ani, ar fi pierdut controlului volanului, iar microbuzul a intrat într-un parapet, de aici fiind proiectat în pilonul unui pod de pe autostrada A21, în Austria. Cinci români şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Tinerii care vor fi înmormântaţi împreună în localitatea Movileni, din judeţul Olt, au optat să vină acasă cu microbuzul deşi aveau maşină, pe considerentul că drumul e lung şi obositor, a mai spus tatăl băiatului.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri