Home Noutăți El este medicul de gardă de la spitalul din Piatra Neamț care...

El este medicul de gardă de la spitalul din Piatra Neamț care a sărit în foc pentru a salva pacienții. Cătălin Denciu are arsuri pe 40% din suprafața corpului

S-a aflat cine este Cătălin Denciu, medicul erou care a sărit pur și simplu în flăcări, alături de o colegă asistentă, pentru a salva pacienții aflați în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț, care luase foc. Nu au așteptat venirea pompierilor și ambii au intrat prin foc pentru a salva pacienții care se aflau în stare gravă, imobilizați la pat. Ambele cadre medicale au fost rănite  în spital, dar au mulțumirea că nu au lăsat oamenii să ardă, au salvat câți au putut.

Două cadre medicale și-au riscat viața să salveze pacienții – un medic (cel cu 40% arsuri) și o asistentă, ambii care au fost răniți”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru la Digi24.

Medicul Cătălin Denciu, care are arsuri pe 40% din suprafața corpului a fost transferat inițial cu un elicopter militar la Spitalul Floreasca din București.

Suntem, de asemenea, alături de colegul nostru medic aflat de serviciu și care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând, potrivit informațiilor, să salveze pacienții. Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii! Am avut incendiul de la Maternitatea Giulești, iar acum această tragedie care poate arată și infrastructura deficitară a spitalelor”, a transmis într-un comunicat prof. dr. Daniel Coriu de la Colegiul Medicilor.

Denciu are 42 de ani și s-a născut într-o familie de doctori. De altfel, soția sa este medic ginecolog și au împreună doi copii. Acesta a  fost coleg de facultate cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Având în vedere gravitatea situației medicului-erou, s-a stabilit ca acesta să fie transferat la Iași, iar de acolo cu o aeronavă militară la București, unde va fi adus la Spitalul Floreasca, la secția de mari arși. În cursul zilei de duminică, el va fi transportat cu un avion militar la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles.

10 oameni au murit în incendiul de la Piatra Neamț

Incendiul de la secția ATI aspitalului din Piatra Neamț a izbucnit sâmbătă seara 14 noiembrie. Din cei 15 pacienți care se aflau în stare gravă din cauza coronavirusului, 10 oameni au murit, restul fiind grav răniți. de asemenea, incendiul s-a extins și la o secție aflată în vecinătatea celei de ATI.

Incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit

Opt decese în salonul în care a avut loc incendiul și două din salonul alăturat. De asemenea, medicul de gardă are și arsuri de gradul patru pe membre. Din primele informații se pare că a fost vorba despre un scurtcircuit. Dintre cadrele medicale mai sunt persoane cu arsuri de gradul unu, doi, tratate la Piatra Neamț”, explică Nelu Tătaru.

Exit mobile version