Home Români de pretutindeni El este românul ucis în atentatul din Germania. Viorel avea 23 de...

El este românul ucis în atentatul din Germania. Viorel avea 23 de ani

Românul de 23 de ani care a fost ucis în atentatul de la Hanau se numește Vili Viorel Păun și locuia de aproape cinci ani în Germania. Tânărul provenea din comuna Singureni din Giurgiu, unde este rudă cu primarul. Familia din Germania a tânărului, dar și rudele din Singureni sunt în stare de șoc.

Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, a vorbit despre nepotul său, Vili Viorel Păun, secerat de gloanțele teroristului chiar în timp ce cobora din mașină să-și ia un suc. „Da, este adevărat. Am vorbit cu părinții și unchii copilului, dar autoritățile din Germania nu ne dau informații. Se numeşte Vili Viorel Păun, este nepotul meu, şi avea 23 de ani. El se afla în mașina lui. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în mașină, un Mercedes CLS, cu numere de România, l-a împușcat fără pic de milă. Era de patru – cinci ani în Germania, muncea cu acte în regulă. Nicio autoritate din România nu a luat legătura cu familia. Părinții sunt în stare de șoc, pentru că era şi singurul lor copil, e ceva incredibil….”, a declarat primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu, pentru giurgiuveanul.ro.

Vili s-a mutat în Germania ca să-și salveze mama Potrivit primarului din Singureni, povestea de viață a lui Vili este cutremurătoare. La 16 ani, a plecat în Germania nu neapărat pentru că voia să muncească acolo, ci pentru că mama lui era bolnavă și acolo putea să se trateze. S-a stabilit acolo alături de tatăl și mama sa, acum șapte ani.

Băiatul a fost nevoit să își întrerupă cursurile de la liceul din România iar în Germania și-a găsit de lucru la o firmă de curierat. Între timp, a reușit să-și termine studiile acolo, și plănuia chiar să meargă la facultate. Băiatul era pasionat de calculatoare și ar fi vrut să urmeze studii superioare în acest domeniu. Familia dobândise o situație materială bună în Hanau și erau pe punctul de a cumpăra o casă acolo. Erau în stadiul de completare a documentelor, dar „totul s-a năruit” a spus primarul din Singureni.

 Joi seara, Vili se oprise în fața unui chioșc pentru a-și lua un suc, dar nu a apucat să coboare din mașină pentru că fost atins de gloanțele teroristului. L-au găsit fără viață chiar părinții săi, care locuiesc aproape de locul atentatului și au auzit împușcăturile, a mai spus primarul din Singureni. „A fost un șoc, s-au prăbușit la pamânt” a povestit primarul Marian Pătuleanu, căruia Vili îi spunea „unchiul” .

Nouă oameni au fost uciși într-un dublu atac armat calificat drept ”terorist”, în Germania. Suspectul, găsit mort alături de mama sa, ar fi un extremist de dreapta. Ulterior, presa germană a scris că printre victime se află și un român. Confirmarea de la MAE a venit mai târziu, după ce primarul comunei a anunțat deja că nepotul său a fost ucis.

Exit mobile version