Ele sunt cele două adolescente românce răpite și măcelărite.Ce au găsit polițiștii azi în casa criminalului.

Poliştii români anchetează în prezent unul dintre cele mai grave cazuri de presupus omor petrecut în România în ultimele decenii. Două adolescente ar fi fost răpite de un bărbat din Caracal, care le-ar fi ucis, după care le-ar fi tranşat şi incendiat o parte din rămăşiţele trupeşti a relatat vineri 26 iuie Adevarul.

Mihaela Luiza Melencu, elevă la Liceul Tehnic „Costin D. Neniţescu“ din Craiova, a dispărut la jumătatea lunii aprilie. Plecase din localitatea natală, din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, aflată la 16 kilometri de Caracal, să ajungă în Caracal, pentru a scoate bani trimişi de mama sa, aflată în Anglia, de la un bancomat.

Bunicii fetei au anunţat că n-a mai revenit, de atunci pornind căutările, cazul de dispariţie fiind înregistrat la autorităţile din Dolj. Ultima data, adolescenta din judeţul Dolj ar fi fost văzută de un vecin când aştepta o maşină la ocazie. Despre Luiza, cunoscuţii au avut doar cuvinte de apreciere, fiind şefa clasei.

Cealaltă adolescentă căutată de poliţişti se numeşte Alexandra Măceşeanu, o elevă de 15 ani din localitatea olteană Dobrosloveni, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal şi membră a ansamblului folcloric „Dor de Romanaţi“. Tânăra a plecat din satul natal spre Caracal, pe o distanţă de 8 kilometri, cu o maşină de ocazie, în dimineaţa zilei de miercuri, 24 iulie. Părinţii n-au mai putut s-o contacteze telefonic, motiv pentru care au alertat Poliţia în cursul aceleiaşi zile.

Potrivit unor surse din anchetă, copila a rămas fără telefonul performant, care a fost găsit ulterior de Poliţie pe raza localităţii Redea, aflate pe traseul dintre Dobrosloveni şi Caracal. Deşi a rămas fără telefon, adolescenta a reuşit să găsească un aparat mobil mai vechi în casa presupusului răpitor şi a sunat la 112 joi, 25 iulie, la ora 11.00. Tânăra a vorbit de trei ori, timp de 2 minute şi 28 de secunde în total, cu oamenii de la 112, de pe telefonul furat de la răpitor.

Copila a dat nenumărate indicii despre locul în care se află – casa unui bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani, despre care presupunea că este mecanic auto. În acelaşi timp, fata le-a citit angajaţilor de 112 detaliile de pe o carte de vizită găsită în camera în care era sechestrată. Numele şi datele de contact găsite de Alexandra aparţineau însă unui alt bărbat.

În baza apelului la 112, angajaţii de la Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) le-au furnizat poliţiştilor trei adresa la care oamenii legii au descins în cursul după-amiezei de joi, fără însă a reuşi să o gasescă pe tânără. 

În dimineaţa zilei de vineri, 26 iulie, la ora 6.00, poliţiştii au descins la locuinţa principalului suspect, un bărbat în vârstă de 65 de ani, care locuieşte într-o gospodărie la marginea oraşului Caracal. Vecinii spun că au observat mai multe autoturisme pe care le-au considerat suspecte pe stradă încă de la ora 4.00.

Oamenii au sunat la 112, unde li s-ar fi comunicat că sunt maşini ale oamenilor legii, care au o anchetă în desfăşurare. Poliţiştii au înconjurat toată proprietatea şi au aşteptat ora 6.00. Conform unor oameni implicaţi în anchetă, ar fi fost singura modalitate de intervenţie, un mandat de percheziţie putând fi pus în executare în intervalul 20.00 – 6.00. Pe de altă parte, afirmaţiile acestora sunt contrazise de experţi în drept, care spun că poliţiştii ar fi putut intra mai repede pe proprietate, dacă ar fi avut indicii indiciile comiterii unei infracţiuni sau că viaţa unei persoane ar fi fost pusă în pericol.

„Casa ororilor“ din Caracal, percheziţionată de poliţişti

Poliţiştii l-au găsit pe suspect în casă, un bărbat pe nume George Dincă, cunoscut drept „Popicu’“. Oamenii legii au descoperit mai multe haine aparţinând celor două fete, bijuterii dar suspectul n-a recunoscut că ar avea vreo legătură cu dispariţie lor. Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit zeci de fragmente de oase precum şi saci cu carne în frigider, despre care se presupune că este umană. Medicina Legală investighează acum toate aceste probe.

Anchetatorii au refăcut modul de operare al celui pe care-l consideră criminalul celor două fete. Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul le-ar fi tranşat pe adolescente în pridvorul casei, după care le-ar fi descompus resturile umane cu acid scos din bateriile unor autoturisme.

Ulterior, resturile rămase au fost înhumate în gropi de pe teritoriul celor 1.500 de de metri pătraţi ai proprietăţii, pe care gropi le-a betonat. Întreaga curte este săpată în cursul zilei de vineri, 26 iulie, cu utilaje aduse de anchetatorii. În acelaşi timp, poliţiştii au găsit sub casa suspectului un buncăr, pe care bărbatul l-a săpat special pentru a-şi ascunde ustensilele cu care şi-a tranşat victimele.

Principalul suspect este căsătorit şi are patru copii. Restul familiei locuieşte în Italia, iar Dincă (foto jos) era considerat de vecini un om bun. „Îl cunosc de când eram copil, un om respectuos, saluta, ce să vă zic, un om care nici prin cap nu-ţi trecea că ar putea să facă asta. Îşi luase de curând o dubă, se ocupa cu târgurile, cumpăra dintr-o parte şi vindea în alta: păsări, porumbei, ce-i cădea la mână ieftin, cumpăra şi vindea în alte târguri“, spune unul dintre vecini.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri