Home Botosani Escroc reținut la Botoșani. Prejudiciu de 30.000 de euro

Escroc reținut la Botoșani. Prejudiciu de 30.000 de euro

Vineri, 18 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Botoşani, au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 40 de ani din judeţul Vâlcea, cercetat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune transmite Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că, în perioada noimebrie 2018 – august 2019, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi indus în eroare șase parți vătămate de pe raza județului Botoșani, prin postarea fictivă de anunțuri privind vânzarea de utilaje agricole, pe site-uri de specialitate, și, prin tranzacționarea acestora, ar fi convins părțile vătămate să vireze diferite sume de bani.

Depunerile se efectuau în mai multe tranșe, în conturi aparținând unor persoane interpuse, deschise la diferite banci, cu sediul atât în România cât şi în afara ţării.

Valoarea prejudiciului a fost estimat la aproximativ 30.000 de euro.

„Bărbatul a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi [n.r.: sâmbătă] să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, arată reprezentanții instituției.

Exit mobile version