Germania, 145.000 de infectați și 4.600 de morți, pandemia se restrânge. Încep să se deschidă școli și magazine sub 800 mp

Pandemia de coronavirus are o evoluție pozitivă în ultimele zile în Germania. Numărul de noi infecții crește mai puțin rapid, iar spitalele nu au fost supraîncărcate. Dar mai este mult de parcurs până la eliminarea pericolului, avertizează autoritățile.

În Germania, peste 145.000 de persoane au fost descoperite infectate cu  coronavirus, iar peste 4.600 de persoane au murit ca urmare a infecției. În același timp, 91.500 de persoane s-au vindecat, anunță ultimul bilanț, prezentat de Berliner Morgenpost, luni 20 aprilie.

În cele trei landuri mai afectate, situația este următoarea: Bavaria 37.800 cazuri și 1286 morți, NRW 29.500 cazuri și 882 morți, Baden Wurttemberg 18.200 și 982 morți.

Rata de infectare cu noul coronavirus (numărul mediu de persoane contaminate de fiecare bolnav de COVID-19) a scăzut pentru prima dată la mai puţin de unu în Germania, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală însărcinată cu monitorizarea epidemiologică.

Germania caută acum o cale de întoarcere la viața normală. Există cel puțin o relaxare prudentă a restricțiilor. Magazinele cu o suprafață de vânzare de până la 800 de metri pătrați sunt autorizate să se redeschidă. În plus, treptat, școlile se vor redeschide astfel încât să poată fi susținute examenele.

Dar în general restricțiile rămân la locul lor. Angela Merkel a fost extrem de critică în legătură cu discuțiile privind reducerea suplimentară a restricțiilor.

Potrivit ministrului federal al Sănătății, Jens Spahn, cerințele la distanță și regulile de igienă mai stricte vor continua luni de zile de acum înainte. Peste 2,3 milioane de cazuri au fost confirmate la nivel mondial și există peste 165.000 de decese în întreaga lume.

În România au fost confirmate, până acum, 8.936 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 482de persoane infectate cu coronavirus.

Pe teritoriul României au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.017 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 451 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.530 de persoane. Alte 42.846 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri