Germania: Două clădiri locuite de 60 de români, sub supravegherea Poliției

Poliția orașului german Hagen a fost chemată să supravegheze cele două clădiri, în care locuiesc 60 de români, după ce trei dintre ei, care sunt infectați cu COVID-19, nu au respectat carantina, relatează ediția în limba română a publicației germane Deutsche Welle.

Autoritățile locale au instituit carantină pentru toate persoanele care locuiesc în cele două clădiri, însă măsura nu a fost respectată. Astfel, administrația locală a decis să ceară ajutorul poliției, care va supraveghea 24 de ore din 24, până pe 1 mai, cele două imobile. Este vorba despre o comunitate de cetățeni români, a confirmat pentru Deutsche Welle Clara Berwe, purtătoarea de cuvânt a primăriei locale.

Se presupune că în Hagen se află în jur de 4.500 de cetățeni români și bulgari. O bună parte dintre aceștia provin din satul gălățean Toflea, comuna Brăhășești. În fapt, jumătate din populația satului s-a mutat în Hagen, începând cu anul 2014, spun oficialii germani.

În Germania, peste 145.000 de persoane au fost descoperite infectate cu  coronavirus, iar peste 4.600 de persoane au murit ca urmare a infecției. În același timp, 91.500 de persoane s-au vindecat, anunță ultimul bilanț, prezentat de Berliner Morgenpost, luni 20 aprilie.

În cele trei landuri mai afectate, situația este următoarea: Bavaria 37.800 cazuri și 1286 morți, NRW 29.500 cazuri și 882 morți, Baden Wurttemberg 18.200 și 982 morți.

Rata de infectare cu noul coronavirus (numărul mediu de persoane contaminate de fiecare bolnav de COVID-19) a scăzut pentru prima dată la mai puţin de unu în Germania, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală însărcinată cu monitorizarea epidemiologică.

Germania caută acum o cale de întoarcere la viața normală. Există cel puțin o relaxare prudentă a restricțiilor. Magazinele cu o suprafață de vânzare de până la 800 de metri pătrați sunt autorizate să se redeschidă. În plus, treptat, școlile se vor redeschide astfel încât să poată fi susținute examenele.

Dar în general restricțiile rămân la locul lor. Angela Merkel a fost extrem de critică în legătură cu discuțiile privind reducerea suplimentară a restricțiilor.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri