Germania introduce noi reglementări de carantină. Modificări începând cu 10 aprilie. Toți cei care se întorc în Germania din străinătate vor trebui să intre în carantină obligatorie de două săptămâni după sosirea în țară, a decis guvernul luni, a anunțat luni 6 aprilie, DPA, care citează oficiali din guvernul german.
Noile reguli nu se vor aplica navetiștilor care trec zilnic frontiera, șoferilor de transport internațional și personalului medical. Cetățenii germani, precum și imigranții din UE și din afara comunității europene, care sunt rezidenți în Germania, vor trebui să facă obiectul unei carantine obligatorii de două săptămâni după sosirea în Germania.
Potrivit dpa, noul regulament va intra în vigoare începând cu 10 aprilie și se va aplica persoanelor care stau peste hotare o perioadă de câteva zile. Prin urmare, carantina nu trebuie să fie efectuată de persoane care locuiesc în țările vecine și trec frontiera în fiecare zi, deoarece lucrează în Germania. În plus, șoferii din transportul internațional și personalul medical sunt exceptați de obligația de izolare de 14 zile.
De la mijlocul lunii martie, Germania și-a închis granițele din cauza pandemiei. Numai cetățenii germani, străinii care sunt rezidenți în Germania și străinii al căror motiv de călătorie este considerat valid mai pot intra în țară. Se permite, de exemplu, intrarea cetățenilor UE care călătoresc prin Germania în tranzit spre țara lor.
În următoarele zile, Ministerul Afacerilor Externe din Germania va emite o ordonanță corespunzătoare, care va oferi toate detaliile referitoare la obligația de carantină după sosirea în Germania.
Potrivit Universităţii Johns Hopkins, numărul deceselor de COVID-19 a ajuns, în Germania, la 1576. În România au fost confirmate până acum peste 4.000 de infecţii.
Duminică seara a fost depăşită în Germania, potrivit Universităţii Johns Hopkins din SUA, cifra de 100.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus. Între timp, de COVID-19 au fost răpuşi 1576 de oameni în Republica Federală. O veste bună este că în jur de 29.000 de persoane s-au vindecat. Universitatea americană foloseşte altă metodă de colectare a datelor faţă de Institutul Robert Koch, care duminică anunţa câteva mii de infecţii mai puţin.
Cele mai multe infectări au fost raportate de SUA, cu peste 368.000 de cazuri și aproape 11.000 de decese.
Spania și Italia au fiecare peste 130.000 de cazuri, potrivit raportărilor de luni. În Italia s-au înregistrat cele mai multe decese din cauza COVID-19 – 16.523, în timp ce numărul morților din Spania a ajuns la 13.341.
Totuși, atât numărul infectărilor, cât și cel al deceselor raportate zilnic de cele două state au fost în ultimele zile pe un trend descrescător.
Nu același lucru se poate spune însă despre Franța, care se apropie și ea de cota 100.000. Franța a confirmat luni 5.171 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, ducând totalul la 98.010. Peste 830 de persoane au murit din cauza COVID-19 într-o singură zi, ceea ce face ca bilanțul Franței de la debutul epidemiei să ajungă la 8.911.
În China, țara din care a pornit epidemia de COVID-19, nu s-a înregistrat niciun nou deces pentru prima oară de când sunt date publicității statistici privind numărul bolnavilor. Primul deces anunțat oficial de autoritățile chineze a fost înregistrat pe 11 ianuarie. Numărul cazurilor confirmate oficial luni în China continentală a ajuns la 81.740. Un total de 32 de noi cazuri confirmate s-au înregistrat luni, în scădere cu șapte față de duminică, conform datelor furnizate de Comisia națională de sănătate.
În România au fost confirmate, până acum, 4.057 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 176 de persoane infectate cu coronavirus.