Germania: Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 57.298. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.751 de cazuri

Datele Institutului Robert Koch au aratăt, luni dimineață, 30 martie, că Germania a ajuns la un bilanț de 57.298 de cazuri de infectare cu coronavirus, transmite Agerpres.  În ciuda acestui număr ridicat, Germania a înregistrat doar 455 de decese până în prezent.

Numărul cazurilor a crescut cu 4.751 în ultimele 24 de ore, iar cel al deceselor cu 66. Cele mai multe cazuri, 13.989, se găsesc în landul Bavaria, din sudul Germaniei, unde au fost înregistrate și primele cazuri la nivel național.

Germania testează aproximativ 120.000 de oameni pe săptămână, acesta fiind unul dintre motivele pentru care numărul de cazuri confirmate este atât de mare.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut, sâmbătă, concetăţenilor ei să manifeste răbdare faţă de măsurile restrictive impuse pentru a frâna răspândirea coronavirusului, recunoscând totodată că nu ştie cât va mai dura această situaţie.

Germania a închis toate centrele sportive, culturale şi comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor.

Deşi numărul cazurilor arată că Germania se află printre ţările cele mai afectate de pandemie, beneficiind un sistem medical bine pus la punct, cu peste 20.000 de paturi de terapie intensivă, și-a permis să mențină o rată a deceselor inferioară celei din majoritatea ţărilor vest-europene și chiar să ajute Franța sau Italia.

Ministerul Sănătăţii din Germania a anunţat că va investi 500 milioane euro pentru a dezvolta legăturile dintre spitale şi laboratoare. Aceeaşi reţea va fi utilizată pentru a analiza datele de la toţi pacienţii infectaţi cu COVID-19, întrucât să poată construi o bază de date.

În România au fost confirmate, până duminică , 1.815 infecții cu coronavirus. 206 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 43 de persoane infectate cu coronavirus.  Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. 

 Raed Arafat a anunțat duminică seara, 29 martie,  un nou bilanț al epidemiei de coronavirus din România: 1.815 cazuri de infecții (55 în plus față de raportarea de la ora 13:00). 43 de persoane au murit, 206 s-au vindecat. 52 de persoane sunt internate în secții de terapie intensivă, alte 770 de persoane sunt internate pe secții.

România are 20.074 de locuri de carantinare în care în prezent sunt cazate 11.213 persoane.

Alte 162.374 de persoane sunt în izolare.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri