Germania: Un român a fost prins având în TIR o furgonetă și două mini-excavatoare furate din Danemarca

 Poliția federală din Puttgarden a verificat joi, 16 iulie, un TIR înmatriculat în România sosit din Danemarca, ca parte a unor controale intensificate la frontiere.

Șoferul, un român de 37 de ani, s-a identificat în mod corespunzător și a prezentat și documentele de transport pentru inspecție. Conform actelor, în semiremorcă trebuiau să fie o furgonetă și două mini-excavatoare, transmite PRESS PORTAL, siteul oficial al poliției germane.

După deschiderea semiremorcii și inspecția vehiculelor, polițiștii au descoperit în furgonetă cutii cu unelte de înaltă calitate cu mărcile Makita, Festool, Hilti și De Walt. Bărbatul nu a putut prezenta dovada achiziției sau chitanțe pentru unelte, dar a putut face acest lucru pentru cele două mini-excavatoare și pentru furgonetă.

Însă polițiștii germani au avut suspiciuni privind aceste vehicule și au telefonat poliției daneze. Au aflat că cele două mini-excavatoare au fost furate de lângă Copenhaga. De asemenea, autoritățile daneze au anunțat și că uneltele au fost furate din Danemarca.

Șoferul a fost arestat temporar, dar și-a exercitat dreptul de a nu furniza nicio informație. După consultarea procurorilor de la Parchetul din Lübeck, semiremorca, inclusiv încărcătura acesteia, a fost pusă sub sechestru.

A fost inițiată o anchetă împotriva șoferului sub suspiciunea de furt. Conform estimărilor inițiale, bunurile furate au o valoare de aproximativ 50.000 EUR, informează un comunicat al Poliției din Kiel.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri