Gest incredibil făcut de un parlamentar român. Bogdan Rodeanu și-a prezentat raportul de activitate la un an de mandat

De obicei parlamentarii români, odată aleși, se ascund în fotoliile călduțe de la Parlament și uită promisiunile făcute în campania electorală. Se pare că noul val de tineri parlamentari încearcă să schimbe această realitate neplăcută și cel puțin unii dintre ei aleg să-și facă cât mai transparentă activitatea în fața alegătorilor. 

Este cazul deputatului gălățean Bogdan Rodeanu care, pe data de 5 ianuarie 2018 și-a publicat pe pagina sa oficială de facebook, raportul de activitate aferent primului an în care a activat în calitate de parlamentar, raport însoțit de următorul mesaj: 

“A trecut un an, primul an de parlamentar, în care USR-ul a schimbat paradigma reprezentării parlamentare în România. Am dus la tribuna Parlamentului mesajele oamenilor, la propriu, cu tot cu pancartele din Piaţa Victoriei şi, în egală măsură, am arătat public ce se întâmplă în Camera Deputaţilor şi în Senat atunci când puterea nu se sinchiseşte de cerinţele explicite şi intemeiate ale societăţii.

Pentru că asta a fost singura mare problemă cu care ne-am confruntat în 2017: statul condus de PSD şi ALDE nu a vrut să îşi asculte cetăţenii. Şi-atunci, cetăţenii au început să vorbească din ce în ce mai tare.

Şi în stradă, şi în Piaţa Victoriei, şi la Galaţi şi la Cluj şi peste tot. Şi în Parlament.

În România e atât de multă transparenţa încât, dacă te uiţi la putere, se văd şi grupuri infracţionale organizate dar dacă te uiţi la USR se vede mesajul străzii.

Am întilnit în Parlament și oameni teribil de rău intenţionaţi. Împotriva lor am putut să luptăm doar pentru că am întâlnit, mai ales dincolo de gardul Parlamentului, intrarea dinspre Izvor ( da, cu luminiţele ), oameni foarte bine intenţionaţi.

Contrar tuturor aşteptărilor competitorilor politici, USR a combătut abuzurile puterii cu profesionism, cu ştiinţă, cu logică, uneori şi cu umor, dar şi cu disperarea celor care ştiu că nu au nimic de pierdut atunci când în joc este soarta justiţiei, a administraţiei, a armatei, a pilonului II de pensii, a sistemului de sănătate, a învăţământului, în general a funcţionării statului pe principii de competenţă şi pe criterii de integritate.

Da, cu disperarea celor care ştiu că nu mai au unde să se retragă. În spate nu mai este nimic şi nimeni.

Pentru că #rezist nu e în spatele nostru ci în rând cu noi.

Vom continua.

Voi continua cu acelaşi spirit liber, cu aceeaşi asumare pe care am făcut-o faţă de gălăţeni, chiar dacă, de exemplu, puterea nu a dorit să finanţeze, la propunerea noastra, ce era necesar să fie făcut anul acesta pentru drumurile expres sau cavoul roman şi, prin orice mijloace, impiedică dezvoltarea Galaţiului aşa cum propunem noi.

De manipulări, injurii şi discreditări nici nu mai vorbim.

Vom continua să ne opunem abuzurilor puterii. Vom lupta în Parlament alături de cei care vor protesta în stradă. Vom lupta pe reţelele sociale şi în media. Până la capăt. Până când toţi cei liberi, cu toată puterea lor, se vor ridica pentru a salva România.

Un raport detaliat al activității mele de parlamentar găsiți la următorul link: 
http://usr-galati.ro/…/RAPORT-BOGDAN-IONEL-RODEANU-05-ianua…”  –  a scris Rodeanu pe facebook.

Nu comentăm activitatea lui Bogdan Rodeanu deoarece doar alegătorii gălățeni sunt în măsură să-i cântărească activitatea și să decidă dacă este așa cum își doresc. Dar merită punctat faptul că Rodeanu a ales să facă un raport anual de activitate și să-l prezinte alegătorilor săi și nu numai. Un gest de bun simț care ar trebui urmat și de alți parlamentari. 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri