Grup de români care jefuiau tiruri și camioane în Olanda arestați

Politia olandeza a arestat, dupa doi ani de ancheta, un grup de romani suspectati ca au furat marfa din cel putin 17 camioane in timp ce acestea rulau, relateaza presa olandeza citată de Pro Tv, astăzi 31 iulie 2017. 

Jafurile au inceput la inceputul lui 2015, iar un numar de arestari au fost operate in acest weekend, potrivit publicatiei telegraaf.nl.

Cum operau românii care jefuiau tiruri 

Gangul opera conducand o masina in spatele camionului vizat. Hotii intrau in remorca vehicului in miscare si aruncau bunuri de acolo in masina lor. Alte masini tineau traficul la distanta. Hotii vizau mai ales camioane care transportau produse electronice scumpe.

Potrivit ziarului AD, politia i-a urmarit pe membrii gangului intr-un parc de vacante de lux, la Veluwe. Dupa ce a perchezitionat cabana in care stateau, politia a gasit telefoane iPhone in valoare de o jumatate de milion de euro si o camioneta special echipata in vederea acestui tip de jaf.

Este înca neclar daca suspectii vor fi judecati in Olanda, avand in vedere ca doar 17 jafuri au avut loc in aceasta tara, iar restul in alte parti ale Europei. Romania ar putea sa ceara ca suspectii sa fie extradati, pentru ca au comis infractiuni penale si in alte parti ale Europei, scrie NLTimes.

Furtul din camioane in miscare este o infractiune tot mai populara in Olanda. In primele trei luni ale lui 2017, in total 136 de camioane au fost jefuite in acest fel, cu 46% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut.

loading…


Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,096FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri