În Spania, numărul deceselor înregistrate în 24 de ore a crescut din nou și a ajuns la 743. În total sunt 13.798 de morți

Spania a înregistrat 743 de decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, o nouă creștere după patru zile în care numărul a fost în scădere, au anunțat autoritățile spaniole marți, 7 aprilie.

Potrivit El Pais, în zilele de marți există întotdeauna o creștere oarecum artificială, deoarece luni sunt raportări acumulate care nu au fost transmise în weekend.

Astfel, numărul total al deceselor înregistrate în Spania este de 13.798. De asemenea, sunt peste 140.000 de infecții și 43.000 de vindecări, potrivit anunțului Ministerului Sănătății. Madrid şi Catalonia rămân regiunile spaniole cele mai afectate.

Spania este ţara europeană cu cele mai multe cazuri înregistrate de Covid-19, de la începutul pandemiei. Starea de urgenţă a fost prelungită aici până pe 26 aprilie.

Situația epidemiei în România

Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 182 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 274 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 43.578 de teste.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,108FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri