Încă 684 de morți în Marea Britanie. Ministrul Sănătății: „Se va ajunge la 1.000 de decese pe zi, în preajma Paștelui”

Marea Britanie a anunțat încă 684 de decese vineri, 3 aprilie, numărul total al celor morți din cauza coronavirus ajungând la 3.605.

De asemenea, mai mult de 38.000 de persoane au fost testate pozitiv. Este pentru a treia zi consecutiv în care numărul persoanelor decedate este în creștere. Joi, Ministerul Sănătății anunțase 569 de morți, ceea ce arată că în 24 de ore a avut loc o creștere cu 20 de procente.

În numai o săptămână, numărul morților a crescut de cinci ori, de la 759, vinerea trecută, la 3.605 astăzi.

Autoritățile se așteaptă ca numărul celor decedați să crească rapid în zilele care urmează.Ministrul Sănătății, Matt Hancock a declarat vineri 3 aprilie, la inaugurarea spitalului de la ExCeL, că probabil de Paște se va ajunge la 1000 de morți pe zi sau mai mult.

Autoritățile spun că va trebui să treacă mai mult timp până când măsurile de distanțare socială luate în Marea Britanie să se reflecte în statisticile NHS.

Autoritatea pentru Sănătate Publică din Anglia a anunțat că 173.784 de persoane au fost testate pentru COVID-19.

Ministrul Sănătății a mai declarat că speră să se ajungă la 100.000 de persoane testate pe zi, în Anglia, până la finele lunii aprilie.

În România au fost confirmate, până vineri,3 aprilie 3.183 de infecții cu coronavirus. 283 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 133 de persoane infectate cu coronavirus. 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri