Încă o filmare șocantă în care 3 adolescente românce își bat o colegă a apărut pe internet

În filmuleţ se vede cum un grup de fete, cu vârste de circa 15 ani, discută despre felul în care una dintre ele, pe nume Flavia, ar fi fost jignită de o alta, care ar fi înjurat-o.

Deşi “acuzata” neagă şi are o atitudine paşnică, spre umilă, două dintre fete o atacă, o trântesc la pământ şi, în vreme ce una o imobilizează, aparent chiar Flavia cea înjurată, cealaltă îi dă şuturi în fund. Este invitată să o bată pe cea căzută şi o altă adolescentă, care iniţial spune că “îi este milă”, dar tot o loveşte cu piciorul.

În schimb, Flavia, blonda care a imobilizat victima, se dezlănţuie şi revine asupra ei, lovind-o în mod repetat cu pumnul în zona ficatului şi a rinichiului drept, până când alte fete prezente la eveniment se apleacă să o ridice pe colega bătută.

Atât victima cât şi agresoarele sunt eleve de clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea, în clase paralele. Întâmplarea s-ar fi petrecut chiar luni, 15 mai, şi a dus la autosesizarea autorităţilor.

“Am identificat persoanele implicate, urmând a fi luat toate măsurile legale ce se impun. Tinerele sunt eleve în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea. Ţinem legătura cu directorul instituţiei de învăţământ, precum şi cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Bihor pe această temă”, a precizat, luni seară, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au demarat cercetările la scurt timp după ce, pe o reţea de socializare, a fost postat un filmuleţ care prezenta o adolescentă agresată de alte trei tinere. În urma investigaţiilor, poliţiştii au identificat atât victima, o orădeancă de 16 ani, cât şi pe cele trei adolescente bănuite că ar fi agresat-o, toate de 16 ani, din Oradea”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Cele trei bătăuşe au fost conduse, luni, la sediul Poliţiei Oradea, pentru audieri, marţi dimineaţă au fost chemate iar la Poliţie, unde li s-a deschis dosar penal. Ancheta este continuată sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea “pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a comis fapta şi a participaţiei fiecăreia dintre persoanele bănuite de comiterea sa”, se mai precizează în comunicat.

Au sărit gardul

Directorul Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, profesorul Ruben Filimon, spune că victima şi una dintre agresoare, cea cu părul blond, sunt eleve în clasa a IX-a la această şcoală, dar nu colege de clasă. “Victima este la liceu, agresoarea la şcoală profesională, dar nu a mai venit la şcoală în semestrul II”, a declarat Filimon, marţi, pentru BIHOREANUL.

Se pare că fata cu părul blond, Flavia pe numele ei, a fost cea care a regizat bătaia. Însoţită de alte două fete, eleve la alte şcoli din oraş, a chemat-o pe victimă în faţa şcolii, ca să discute despre o bârfă pe care aceasta ar fi spus-o unui băiat. Cum portarul nu le-a lăsat să iasă din şcoală, victima şi o colegă de-a ei au sărit gardul din spatele căminului studenţesc, pentru a se întâlni cu celelalte adolescente.

Bătaie în parc

“S-au dus în parcul din apropiere şi acolo s-a întâmplat scena. La final, agresoarea (n.r. Flavia) a ameninţat-o pe victimă că nu ştiu ce va păţi dacă va spune cuiva, aşa că fata n-a spus nimănui”, a mai declarat directorul Colegiului. Victima le-a povestit părinţilor şi profesorilor despre întâmplare abia după ce filmuleţul a ajuns pe Facebook.

Marţi dimineaţă, nici una dintre fete nu a venit la şcoală. “Aşteptăm să vină fetele, am convocat Consiliul clasei şi urmează să stabilim cum s-au desfăşurat evenimentele şi sancţiunile. Fiind vorba de învăţământ obligatoriu, sancţiunile se opresc la mutare disciplinară”, a mai spus directorul.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri