Încă o zi tristă în Italia. 475 de morți în ultimele 24 de ore și 4207 cazuri de noi infectați

Italia a primit, miercuri seară, 18 martie, cea mai proastă veste de la începutul epidemiei de coronavirus: au fost 475 de morți în 24 de ore, un număr niciodată atins până acum, în timp ce cazurile nou confirmate se ridică la 4.207, din nou un record nedorit, transmite La Republica. 

Este o veste cu atât mai proastă cu cât în ultimele zile se văzuse o ușoară ameliorare a situației și oamenii își puneau speranțele într-un reviriment. Cu toate acestea, experții au avertizat că de fapt vârful epidemiei în Italia se va atinge în 23-25 martie.

În total, Italia a ajuns la 35.713 cazuri de Covid-19, dintre care 4.025 de oameni s-au făcut bine.  Mai grav este că a crescut și numărul persoanelor în stare critică, la 2.257, în condițiile în care sistemul medical italian este deja copleșit.

Cu o rată de 591 de îmbolnăviri la un milion de locuitori, Italia este țara în care epidemia face cele mai mari ravagii.  Vezi aici situația evolutiei pandemiei la nivel mondial.

Situația în România

Numărul infectărilor cu coronavirus a ajuns la 260. Au fost raportate 14 infectări noi cu coronavirus în ultimele ore. Dintre cele 14, șapte au fost raportate în București, trei în Brașov, două în Constanța și câte unul în Maramureș și Dolj. Numărul pacienților recuperați din punct de vedere medical a rămas la 19.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că românii blocați la granițele Ungariei în drumul spre casă vor putea tranzita țara vecină doar în convoi, între orele 21.00 și 05.00, ora Ungariei. De asemenea, premierul a anunțat suspendarea zborurilor spre și dinspre Spania pentru următoarele 14 zile, după ce un român descoperit cu coronavirus a venit din Spania, punând în pericol sănătatea celorlalți pasageri.

Vă recomandăm să consultați paginile oficiale ale Ministerului Sănătății din România și cel al Departamentului pentru Situații de Urgență pentru cele mai noi informații referitoare la prevenție și măsurile luate de statul român.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri