Încă un caz tulburător. Copilă româncă de 11 ani răpită de la școală și ucisă. Principalul suspect – un cetățean străin

Principalul suspect în cazul uciderii Adrianei Fieraru, copila de 11 ani, un cetăţean olandez, a reuşit să fugă din ţară imediat după ce ar fi omorât-o pe fată şi ar fi ascuns-o într-un lan de porumb de la marginea localităţii dâmboviţene Produleşti.

Potrivit unor surse judiciare, autorităţile române au reuşit să ia legătura telefonic cu presupusul asasin şi că acesta este fugit din România, iar anchetatorii fac demersuri pentru aducerea lui în ţară. Sursele citate au menjţionat că la momentul la care au luat legătura cu el, nu aveau probe suficiente împotriva lui pentru reţinerea sa.    Oamenii legii din România au reuşit deja să vorbească cu omologii lor olandezi şi au aflat că ar fi vorba despre un pedofil, au mai spus sursele citate de Adevărul.   

Duminică seară, într-o conferinţă de presă, prim-procurorul Miahi Dincă a confrimat că printre suspecţi este şi un cetăţean străin, însă nu şi faptul că acesta ar fi olandez   „Ceea ce vă pot confirma că există un cetăţean străin care se află în acest cerc de suspecţi. Mai mult nu pot spune.

 Trupul fetiţei prezenta urme de violenţă. Evident că asupra acesteia a fost exercitată o forţă violentă, având în vedere că nu am găsit-o în viaţă. Urmează să stabilim dacă anumite urme de violenţă au fost produse de animale sălbatice aflate în zonă. În mod cert se va stabili la autopsie care au fost elementele de violenţă care au dus la moartea victimei. S-a făcut examinarea sumară a cadavrului”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă.    Deocamdată, nu au fost persoane reţinute. În acest moment, a fost demarată urmărirea penală in rem pentru omor şi răpire. 

Cardul care te scapă de creditori și comisioane. Poate fi folosit oriunde în lume, e gratuit și primești 50 de lei cadou!

Principalul suspect era în ţară de câteva zile. Anchetatorii exclud varianta ca străinul să fi lucrat în echipă cu cineva la odiosul plan.   „Excludem să fie implicate mai multe persoane în acelaşi timp. Elementele ne conduc către un infractor singuratic. Există un suspect principal. Datele de până acum ne indică faptul că fetiţa, la momentul sesizării organelor de urmărire penală nu mai era în viaţă.

 Există o certitudine. Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în momentul în care am văzut că respectivul autoturism, în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Şuţii, a intrat în ultima localitate la un interval de aproximativ 30 de minute, în condiţiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în două sau trei minute, la o viteză normală, legală”, adaugă procurorul.   Maşina cu care s-a plimbat prin Gura Şuţii suspectul a fost închiriată de la o firmă din Bucureşti. Maşina a fost sechestrată şi cercetată amănunţit de către criminalişti.

Vă reamintim că fetiţa de 11 ani care a dispărut de vineri după-amiază din localitatea dâmboviţeană Gura Şuţii, în drum spre casă, a fost găsită duminică, 22septembrie,  moartă pe un câmp.

Corpul copilei a fost văzut dintr-un elicopter pe un câmp de pe raza comunei Produleşti.   „Referitor la fetiţa de 11 ani, din Gura Şuţii, vă comunicăm faptul că, din păcate, fetiţa a fost găsită decedată pe un câmp de pe raza comunei Produleşti. Aceasta prezintă urme de violenţă. În acest moment poliţiştii au un cerc de suspecţi”, a precizat IPJ Dâmboviţa.
Poliţiştii din Dâmboviţa au căutat-o de vineri prin comuna Gura Şuţii pe Adriana, fetiţa de 11 ani dispărută după ce a ieşit de la şcoală. Au fost folosiţi în căutare câini de urmă, drone şi un elicopter. Au acţionat peste 200 de persoane: 100 de poliţişti, 30 de pompieri, 30 de jandarmi şi 100 de cetăţeni.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate pe unitatea de învăţământ la care era elevă, Mihaela Adriana Fieraru a fost observată părăsind curtea şcolii alături de colegi vineri, 20 septembrie, la ora 17 şi 19 minute. Un drum de jumătate de oră de mers pe jos. Atât avea de parcurs fetiţa de la şcoală până acasă, în Gura Şuţii. Potrivit părinţilor săi, minora ar fi trebuit să ajungă acasă în cel mult o jumătate de oră, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Camera a surprins drumul spre casă până în apropierea locuinţei, la o distanţă de 300 de metri.   Pe camerele de supraveghere apare şi o maşină închiriată a unui cetăţean olandez.

Cardul care te scapă de creditori și comisioane. Poate fi folosit oriunde în lume, e gratuit și primești 50 de lei cadou!

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri