Începe schimbarea în bine la PNL Galați? Universitarul Ștefan Baltă s-a înscris în partid

La cei 35 de ani ai săi,  tânărul prorector al Universității Dunărea de Jos din Galați pare un om realizat. Are o familie frumoasă, o carieră didactică universitară în plină ascensiune și o funcție extrem de importantă în managementul universității de stat gălățene.

Anunțul pe care acesta l-a făcut  joi, 15 februarie, a luat prin surprindere destul de mulți gălățeni și a generat reacții extrem de diverse. Ștefan Baltă a decis să facă pasul în politică și s-a înscris în PNL: “Consider că implicarea în politică este obligatorie pentru noua generaţie. A sta pe margine şi a critica în permanenţă lipsa profesionalismului nu este o soluţie. Implicarea reprezintă singura alternativă reală, singura speranţă la o dezvoltare sănătoasă a societăţii noastre. Am cumpănit mult, pentru că, din păcate, politicienii sunt asociaţi în ziua de astăzi cu corupţia. Vreau să vă asigur că voi face tot ce-mi stă în putere pentru ca noua generaţie politică să nu primească o astfel de etichetă”, a declarat Ștefan Baltă în fața membrilor Biroului Executiv al PNL Galaţi, care au aprobat în unanimitate înscrierea sa în partid, a transmis Agerpres.

Intrarea lui Ștefan Baltă în Partidul Național Liberal transmite un semnal extrem de puternic atât clasei politice locale cât și celor care prefer să stea încă deoparte și să se delimiteze de politica mioritică.

Dintr-o poziție oarecum călduță, aceea de cadru universitar cu un salariu peste medie, cu o funcție care îi asigură un sistem de relații bine definit, Ștefan Baltă a preferat să intre în groapa cu lei și să încerce să aducă plus valoare unei clase politice care a intrat de mult în faliment moral și ideologic.

Gestul lui este unul curajos pentru că politica, nu de puține ori, murdărește până și pe oamenii cei mai bine intenționați. Dar politica românească are nevoie de oameni de calitate și lipsa lor de implicare generează monștri așa cum am constatat cu toții în ultimii ani. Iar Partidul Național Liberal are o istorie strâns legată de istoria României Moderne și nu trebuie lăsat să se piardă din cauza unor vremelnici lideri sau a alegerilor nefericite făcute de aceștia la un moment dat.

Vom urmări cu atenție evoluția politică a lui Ștefan Baltă în cadrul PNL cu speranța că va reuși să aducă un suflu nou, măcar la nivel local, acestui partid care nu reușește încă să se ridice deasupra vremurilor.

Cine este Ștefan Baltă, cel mai tânăr prorector din istoria învățământului universitar gălățean?

Ștefan Baltă este un produs 100% al Universității  “Dunărea de Jos” din Galați. După ce s-a remercat în perioada studenției ca un student care nu avea doar are rezultate bune dar care se implica activ în viața comunității universitare, Ștefan a ajuns, în anul 2008, preparator universitar. Cariera lui a fost una care a avut parte de susținerea studenților săi, care au văzut în el un model demn de urmat dar și a profesorilor experimentați care au apreciat puterea lui de muncă și mai ales dorința de a lucra într-un mod profesionist.

Ștefan Baltă a mai fost, până să devină prorector, prodecan al Facultății de Ingineria Materialelor și a Mediului și director al Departamentului de Ingineria Mediului din cadrul Facultății de Inginerie. Dar una din cele mai puternice și calitative contribuții pe care Ștefan Baltă a adus-o instituției de învățământ în care lucrează a fost munca sa la dezvoltarea sistemului de calitate al Universității și la acreditarea programelor de studiu. Din informațiile noastre, Ștefan Baltă este unul din cei mai buni experți din România în acest domeniu extrem de complex.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri