Incertitudine pentru românii care muncesc în străinătate. Cum vor putea intra în România de sărbătorile de iarnă.

Nelinişte şi incertitudine înainte de sărbători în mii de familii care îşi aşteaptă fiii şi fiicele din străinătate. Nu ştiu în ce condiţii se pot întoarce acasă de Crăciun, mai ales dacă ţările din care vin sunt pe lista roşie. Şi asta după ce mulţi nu au mai fost împreună de doi ani. Oficialii de la Bucureşti vor lua o decizie privind noile restricţii săptămâna viitoare, cel mai probabil pe 9 decembrie.

Deocamdată, la intrarea în România, nu există restricţii pentru vaccinaţi

Persoanele nevaccinate scapă de carantină dacă vin din zona galbenă şi au test PCR. Iar dacă vin din zona roşie, stau în carantină dar pot ieşi în a opta zi cu test negativ. Franţa şi Portugalia intră la miezul nopţii pe harta roşie. Iar Spania şi Suedia, pe cea galbenă. Din cauza Omicron, tot mai multe ţări impun restricţii.

În România, discuţiile despre testarea la intrarea în ţară sunt tensionate. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a cerut obligatoriu testare pentru vaccinaţi sau nevaccinaţi la intrarea în ţară şi chiar de mâine. Ministrul sănătăţii respinge însă ideea. Abia săptămâna viitoare se va lua o decizie. Medicii cred că ar trebui să ne aliniem cu alte ţări europene.

Printre propunerile care se discută în acest moment sunt cele care toți cei care intră în țară, indiferent dacă sunt sau nu vaccineați, vor trebui să prezinte un test PCR.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri