Incident la frontieră, după ce mai multe familii au minţit că vin din Germania, deşi veneau din Italia

O situaţie neplăcută  a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, din judeţul Timiş, unde mai multe familii au făcut scandal, minţind că vin din Germania, când de fapt se întorceau din Italia.

Un incident a avut loc, marţi, 10 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad din judeţul Timiş unde mai multe familii de romi, care intrau în ţară, au declarat că vin din Germania, însă în cele din urmă au recunoscut că vin din Italia. Poliţiştii de frontieră le-au explicat că urmează să intre în carantină 14 zile, informează news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Timişoara, trei familii de romi, compuse din şase adulţi şi şase minori, care au ajuns la intrarea în ţară, marţi, prin Punctul de Trecere al Frontierei Cenad din judeţul Timiş, cu trei maşini, au declarat că vin din Italia. Când au aflat că trebuie să se autoizoleze şi să intre în carantină, au devenit recalcitranţi şi au spus că de fapt vin din Germania, aceasta deşi pe parbrizul maşinilor aveau vinietă de Italia.Poliţiştii le-au explicat că li se vor întocmi dosare penale şi vor intra direct în carantină 14 zile.

Cu ajutorul Poliţiei şi Jandarmeriei, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică i-au preluat pe cei 12 romi şi i-au transportat în spaţii de carantină.

Zeci de mașini sunt blocate la intrarea în țară, la punctul de trecere a frontierei Nădlac. Iar mulți dintre cei care au ajuns în țară refuză să intre în carantină. Astfel, la un centru de carantină a fost chemată poliția, pentru că peste 20 de oameni cereau să fie lăsați să plece acasă. Situația s-a calmat și oamenii au fost duși în carantină, a spus la Digi24 șeful DSP Arad, Constantin Cătană.

Poliția de Frontieră a precizat că sunt mai puțini oameni care intră în țară pe la Vama Nădlac decât anul trecut, în aceeași perioadă, dar că se face aglomerație din cauza verificărilor făcute de polițiștii de frontieră în contextul coronavirusului.

„În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Precizăm faptul că anul trecut în aceeași perioadă am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valaorile de trafic fiind in scădere”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Vă reamintim că patru noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost confirmate marți seara în România. Este vorba despre trei pacienți din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Numărul total de persoane infectate a ajuns la 29. 

De asemenea toți cetățenii care vin din Italia, cu mașina sau trenul sunt obligați să intre în carantină în județele de graniță. Zborurile din și spre Italia în România sunt anulate.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri