Îngrijitoare româncă din Italia, găsită moartă în pat, dezbrăcată și subnutrită. Partenerul ei a ținut cadavrul în casă două zile.

Dan George G., un român în vârstă de 47 de ani, a fost prezentat astăzi, 28 octombrie 2021,  la instanța din L’Aquila, din Italia, spre a fi judecat pentru infracțiunile de rele tratamente cu circumstanțe agravante care au provocat moartea Violetei Blindescu, o badantă româncă de 46 de ani.

Bărbatul fusese inculpat de judecătorul pentru cercetări preliminare al instanței din Avezzano, Anna Carla Mastelli. Dacă va fi găsit vinovat, românul ar putea fi condamnat la 14 ani de închisoare.

Dan George G. este tras la răspundere, potrivit acuzației făcute de procurorul adjunct Maurizio Maria Cerrato, pentru moartea partenerei sale Violeta, găsită fără viață în aprilie 2018 într-o casă din via Carlo Scarcella din Carsoli. Ea ar fi murit din cauza unor rele tratamente treptate și repetate care ar fi cauzat o deteriorare lentă a stării de sănătate, ducând până la moarte.

De nouă ani femeia locuia în oraș, unde lucra ca îngrijitoare. În orele imediat următoare descoperirii cadavrului, s-a emis ipoteza crimei, însă autopsia a constatat că decesul s-a produs în urma unei embolii pulmonare. Potrivit acuzației, femeia a fost supusă constant amenințărilor, insultelor și bătăilor, până la limitarea libertății personale întrucât o încuia foarte des în casă.

„O adevărată condiție de segregare”, după cum a subliniat procurorul Cerrato, „care a dus la o stare foarte gravă de malnutriție și o deteriorare organică lentă, dar constantă, până când corpul a cedat”.

Violeta a fost găsită moartă în pat, complet dezbrăcată

În acea zi nefastă de aprilie 2018, Dan George G. a mers la Poliţie şi a anunţat că femeia e moartă şi a încercat să spună o poveste care nu i-a convins pe oamenii legii.

Violeta a fost găsită moartă în pat, în propria casă, complet dezbrăcată. Camera femeii era în condiții igienice insalubre. La intervenția imediată a medicilor de la ambulanță s-au observat semne de violență pe tot corpul femeii ceea ce a dus la arestarea partenerului femeii. A fost însă eliberat după ce medicii legiști au declarat că moartea femeii survenise cu 48 de ore înainte și că decesul nu ar fi fost cauzat de lovituri, ci de condițiile de sănătate ale femeii.

Condițiile fizice în care se afla Violeta erau critice, având semne clare de subnutriție.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri