Îngrijitoare româncă din Italia paralizată apoi rămasă fără voce din cauza epuizării

Pe un grup de socializare destinat îngrijitoarelor românce din Italia a apărut povestea de-a dreptul dramatică a unei badante care s-a îmbolnăvit la locul de muncă și care a fost nevoită să se întoarcă în România.

Mediul în care a lucrat a influențat-o negativ atât de tare pe româncă încât aceasta a rămas afectată pe viață. Vezi mai jos povestea ei așa cum a fost postată de o prietenă a ei pe facebook:

„Aș vrea să vă spun o poveste reală din viața unei badante și aș vrea dacă se poate să aud și sfaturi sau păreri. Cu aproape doi ani înaintea mea a lucrat o doamnă la băbuța unde lucrez eu acum. Pe vremea aceea băbuța mergea (e bolnavă de Alzhaimer). Pe badanta de care vă povestesc eu acum, am cunoscut-o exact când a început munca aici în Italia. Bineînţeles că nu era la primul loc de muncă, știa limba italiană și avea și experiență în domeniu. Băbuța făcea foarte urât pe vremea aceea. Se ridica mereu din scaun și fugea prin casă, iar dacă badanta încerca să o țină, pentru că exista tot timpul riscul.să cadă, urla și o împingea și iar urla că o auzeau toți vecinii.

La cîteva zile după ce a început munca, din cauza stresului, i-a ieșit pe corp o roșeală.

A sunat familia și a zis că vrea să vadă imediat un doctor. Cineva din familie a purtat-o la doctor şi doctorul i-a spus că petele i-au ieşit din cauza stresului. Nu i-a dat nimic. Doctorul a zis că îi va trece în timp. Zilele treceau și în comportamentul babutei nu se schimba nimic.

 Noaptea urla din toate încheieturile, ziua aceeași poveste. A încercat să vorbească şi cu familia să ia măsuri, dar îi zicea că nu vor să o treacă pe tratament „puternic” pentru că sunt conștienți că în cazul ăsta mama lor nu va mai merge. Băbuța pe vremea aceea avea un tratament dar era foarte slab.

După opt luni prietena mea a plecat în concediu. S-a reîntors dar nu a mai rezistat decît trei luni. S-a simțit foarte rău şi nu-şi mai simţea partea stângă a corpului. A intrat direct în spital. Are probleme acum și cu vocea, nu mai poate să vorbească. În România a cheltuit o grămadă de bani (pentru că nu era asigurată). Între timp, familia a decis să vorbească şi cu doctorul neurolog și să îi dea băbuței tratament adecvat.

Băbuța acum nu mai merge și e linistită în comparaţie cu ce era înainte. Dacă oare prietena mea s-ar întoarce și i-ar da în judecată credeți că ar avea câștig de cauza? Să vina cu toate hârtiile de la medic din România. Oare ar avea vreo șansa? Fetelor care aveți posturi de acest gen, nu merită să stați și să suferiți pentru toți banii din lume. Sănătatea nu se poate cumpăra.”

Vrei să lucrezi în Olanda vara asta sau chiar mai mult? Locuri de muncă pentru români cu plecări imediate. Salarii între 8,5 și 10,5 euro pe oră.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri