Înscrieri la al treilea modul al proiectului "Tutoriat Tineri Etnici Români" – centrul universitar Suceava

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni lansează elevilor şi studenţilor etnici români care studiază în centrul universitar Suceava, invitaţia de participare la cel de-al treilea modul al proiectului “Tutoriat Tineri Etnici Români”. Până pe data de 3 aprilie, ora 12.00, aceştia pot încărca online aplicaţiile la adresa www.cititulnudoare.ro/tutoriat.

Proiectul se va desfăşura în perioada 05 – 08 aprilie 2012, iar participanţii vor lua parte la următorul tip de activităţi:

  • Prezentarea sistemului universitar din România.
  • Prezentarea principalelor instituţii care au în obiectul de activitate sprijinirea etnicilor români.
  • Dezbatere asupra metodologiei de admitere la studii în România a etnicilor români.
  • Vizitarea principalelor obiective culturale din Bucureşti.
  • Dezbatere asupra principalelor probleme pe care le întâmpină etnicii români aflaţi la studii în România şi a soluţiilor de rezolvare a acestora.
  • Prezentarea principalelor organizaţii nonguvernamentale care reprezintă interesele etnicilor români aflaţi la studii în România.
  • Participarea la întâlniri cu diverse personalităţi ale vieţii culturale din România.

Transportul, cazarea, masa şi suporturile de curs vor fi asigurate în regim de gratuitate de către Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Pentru mai multe detalii despre proiect și modulele desfășurate deja puteţi accesa site-ul Institutului www.cititulnudoare.ro.

Partenerii proiectului sunt: Basarabeni Media Group, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din cadrul Ligii Studenţilor din Universitatea “Dunărea de Jos” – Galaţi şi Asociaţia Alternative pentru Performanţă.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri