Italia. Călăul Mihaelei, românca ucisă în parcarea unui supermarket, pedeapsă blândă. Surorile ei: „Sentința nu a fost corectă“

Francesco Borgheresi, în vârstă de 42 de ani, caporal în trupele italiene, care a împușcat-o mortal pe partenera sa Mihaela Apostolide, în vârstă de 43 de ani, o româncă rezidentă în Cuneo, pe data de 22 mai anul trecut, a fost condamnat la 15 ani și două luni pentru omor  și port de armă.

Crima a avut loc în parcarea centrului comercial de la periferia orașului Cuneo. Soldatul ajunsese la Mihaela, în Florența cu mașina și, după două zile petrecute împreună, a tras patru focuri de armă asupra ei în habitaclul Fiat-ului său. 

Armele pe care le avea la el erau două pistoale, deținute legal, pe care le adusese din Toscana: pentru asta a primit și o pedeapsă de un an și două luni pentru port ilegal de arme, pe care nu avea voie să le poarte cu el, relatează lastampa.it. 

Sentința judecătoarei Cristina Gaveglio a fost anunțată vineri, 29 octombrie 2021, la scurt timp după ora 14.00, imediat după  ședința consiliului care a durat o oră. Audierea criminalului a avut loc cu ușile închise, printr-o procedură abreviată, care prevede reducerea cu o treime a pedepsei. Procuratura din Cuneo, prin adjunctul Alberto Braghin, ceruse o pedeapsă de 27 de ani de închisoare sau 18 ani cu reducere.

Sentința prevede, de asemenea, o despăgubire estimată la 70.000 de euro pentru cele două surori ale victimei. Avocatul Alberto Crosetto le-a asistat pe cele două surori ale femeii ucise: “În opinia noastră, sentința nu a fost corectă, prea puțin severă. Așteptăm să citim motivația”.

Avocatul lui Borgheresi – fostul soldat alpin a fost prezent la audiere, escortat de poliția penitenciară – este Beatrice Rinaudo. Acesta explicat în fața magistraților tribunalului: “Clientul meu a recunoscut imediat toate faptele. A sunat la 112 și nu s-a opus arestării. Așteptăm motivațiile, dar există loc de apel. Solicitasem o expertiză psihiatrică pentru a dezvălui trecutul greoi al clientului meu”.

Militarul a cunoscut-o pe Mihaela într-un club din Verzuolo

Borgheresi, originar din Florența, lucrase timp de doi ani la Pinerolo. A cunoscut-o pe Mihaela într-un club din Verzuolo, unde femeia lucra ca ospătăriță. De origine română, Mihaela era din 2003 în Italia. Din primele interogatorii apăruse motivul pasional al crimei: Borgheresi, îndrăgostit de româncă, încercase să stabilească o relație cu ea. El le vorbise anchetatorilor despre împrumuturile continue de bani (în cele din urmă, un transfer bancar de 20.000 de euro) și, de asemenea, despre gelozia față de un presupus iubit al Mihaelei.

Bărbatul a locuit până la vârsta de 20 de ani în comunitatea “Il Forteto” din Vicchio, în provincia Florența, fiind fiul unui cuplu de fondatori a unei secte. Unii membri ai acestei comunități (printre care și mama fostului soldat) au fost condamnați cu ani în urmă pentru violență și rele tratamente, care, potrivit apărării, l-ar fi marcat și pe bărbatul de 40 de ani. Borgheresi nu a făcut niciodată un secret din trecutul său: a fost membru al unei asociații a victimelor comunității, ai cărei membri fuseseră primiți și de Papa. 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri