Home Români de pretutindeni Italia, îngrijitoare română dată în judecată de familia bătrânei, după ce a...

Italia, îngrijitoare română dată în judecată de familia bătrânei, după ce a îngrijit-o 10 ani

Îngrijitoare română dată în judecată de familia bătrânei. Acuzată că nu a avut grijă de femeia care i-a fost încredințată, românca Maria Chindris, domiciliată la Civitanova, regiunea Marche, va fi judecată pe 5 octombrie. Românca a avut grijă de acea pensionară timp de zece ani, și a hotărât să respingă toate acuzațiile.

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, primul termen în acest proces s-a desfășurat miercuri, 12 ianuarie. Faptele ar fi ieșit la iveală în septembrie 2018, când românca și-a dat demisia de la familia bătrânei de 90 de ani din Civitanova, care devenise acum în imposibilitatea de a se îngriji singură.

După ce timp de 10 ani a îngrijit o italiancă de 90 de ani, Maria Chindriș s-a trezit dată în judecată. Fiii bătrânei au chemat-o în fața judecătorului și îi reproșează că nu a avut grijă cum trebuie de mama lor. Românca respinge toate acuzațiile care i se aduc.

Cei trei copii au dus-o pe mama lor la un cămin de bătrâni și, cu ocazia unei examinări medicale, au ieșit la iveală o serie de răni destul de grave, de care rudele pensionarei nu știau absolut nimic și nici medicul de familie nu fusese informat.

Rudele bătrânei au depus o plângere împotriva fostei badante, dar, după primele cercetări, procurorul a decis clasarea dosarului.

Cei trei fii au insistat, iar după alte consultări medicale și juridice, procurorul a cerut rechizitoriu.

Pe 12 ianuarie, instanța de judecată din Macerata a programat ședința preliminară pentru Maria Chindriș, după ce procurorul Enrico Barbieri a cerut judecarea cazului.

Avocata româncei a adus la cunoștința instanței faptul că îngrijitoarea s-a îngrijit ani de zile într-un mod excelent de bătrână, fără a primi vreodată vreo reclamație cu privire la serviciul prestat sau la starea pensionarei.

Totodată, acuzata a respins acuzația că ar fi lăsat-o deseori pe bătrână singură.Conform apărării, motivele din spatele plângerii ar fi cu totul altele și nu legate de asistența pensionarei.

Judecătorul a considerat că procesul este necesar și a stabilit prima audiere pentru data 5 octombrie. Astfel, în fața judecătorului vor fi prezentate mărturiile martorilor și alte expertize medico-legale.

Între timp, bătrâna a murit.

Exit mobile version