Italia prelungește carantina obligatorie pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria până pe minim 7 septembrie

Autoritățile din Italia au anunțat, sâmbătă, 8 iulie, că extind obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria, măsura fiind valabilî până la data de 7 septembrie 2020, transmite Agerpres.

Astfel, Decretul publicat în 8 august în Gazeta Oficială prelungeşte carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria şi intră în Italia. Italia consideră România o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic și, de aceea, pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, autorităţile au hotărât să prelungească până pe 7 septembrie obligaţia de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu ţara noastră.

Persoanele vizate de această decizie vor completa, la intrarea în Italia, un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic, dar unele regiuni ar putea introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului COVID19.

De exemplu, Regiunea Lazio a hotărât deja să testeze pe cât posibil, românii care sosesc cu autocarele din România. Testarea era voluntară, inițial, fiind organizată în Gara Tiburtina.

Mai mult, în urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

Vineri, 7 august, au fost testaţi pasagerii a trei autocare cu numere româneşti, toţi fiind negativi la anticorpii virusului SARS COV2.

Peste 5.600 de români aflați în străinătate sunt infectați cu Covid-19. Cei mai mulți sunt în Italia

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, pe 6 august, că 5.612 de români din străinătate au fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus.

Dintre cei 5.612 de cetăţeni români confirmaţi ca fiind infectaţi, 1.891 erau în Italia, 570 în Spania, 124 în Franţa, 2.672 în Germania, 157 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 111 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 18 în Grecia, 2 în Cipru şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Suedia, Republica Congo şi Qatar.

Numărul românilor din afara țării care au decedat din cauza COVID-19 este de 123, nefiind modificări în acest sens de la ultima raportare.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri