Italia prelungește măsura carantinării pentru cetățenii care vin din România și după data de 31 iulie

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat în urmă cu câteva minute pe pagina de Facebook că măsura carantinării persoanelor care sosesc din România și Bulgaria se prelungește și după data de 31 iulie.

„Am semnat ordinul care confirmă măsura de carantină de 14 zile pentru cei care au fost în România și Bulgaria, așa cum era deja prevăzută pentru toate țările din afara UE și non-Schengen”, scrie ministrul în textul publicat pe rețeaua socială.

Măsura este valabilă până la data de 15 august când se va face o reevaluare.

În Italia lucrează mai mult de un milion de cetăţeni români, majoritatea în sectorul construcţiilor, al agriculturii şi în servicii de asistenţă. Reintensificarea epidemiei în România şi Bulgaria, cu efectul deciziei carantinei în Italia, va avea un impact puternic asupra sectoarelor unde mare parte dintre români își desfășoară activitatea.

Până vineri, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 30.07.2020 (ora 10:00) – 31.07.2020 (ora 10:00) au fost înregistrate 39 de decese (22 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Vezi mai jos postarea ministrului italian:

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri