Italia: Ucigașul românului Florin Dinu a fost condamnat

„Se închide cercul în jurul tragicului caz al lui Florin Dinu, tânărul român de 26 de ani care a murit după ce a fost împușcat de mai multe ori la Catania, pe via Scuto Costarelli, în apropierea localului Disco Club Onda Latina Yorks Club”, ne a transmis  astăzi avocatul familiei Dinu, Marco Crocitta

 „Giuseppe Zuccaro, în vârstă de 43 de ani, vinovat de moartea lui Florin Dinu, a fost condamnat la închisoare pe viață, în ciuda alegerii sale de a trece prin procedura abreviată la proces, cu speranța de a obține o pedeapsă mai mică”, a mai spus  avocatul Marco Crocitta.

Esențială a fost contribuția unui tânăr român, ale cărui declarații au fost considerate determinante în reconstruirea faptelor de către carabinieri și care au fost confirmate de numeroși factori externi și de declarațiile celorlalte persoane prezente la locul tragediei.

Vă reamintim că  Florin Dinu a murit în data de 8 ianuarie 2017, împușcat fiind în urma unor certuri începute în interiorul discotecii, între un cetățean italian și un grup de români care apărau femeile din jurul lor de avansurile nefondate din partea bărbatului italian, ulterior fiind identificat ca fiind Dario Valle, un antreprenor local în vârstă de 40 de ani.

Dario Valle, ieșit din localul respectiv învins și frustrat, a plecat să cheme întăriri pentru a regla conturile și s-a întors mai târziu la fața locului înarmat cu un cuțit de 17 centimetri și un pistol de calibrul 9, amenințând în stânga și-n dreapta pe toți, pentru a-i scoate afară din local.

În afara localului, însă, i-a întâmpinat complicele lui Valle, identificat apoi ca fiind Giuseppe Zuccaro, care a venit în viteză la bordul unui automobil Toyota IQ alb, a încetinit în fața intrării în discotecă și a tras mai multe focuri de armă. Unele dintre aceste focuri de armă l-au lovit pe Florin „Ciccio” Dinu în abdomen și în picior, provocându-i apoi decesul în jurul orei 2.35 din aceeași noapte.

Ovidiu Dinu, fratele tânărului împușcat mortal, declara atunci că Florin nici măcar nu fusese implicat în acea ceartă dar când a ieșit din discotecă a fost prins de focurile de armă trase de Zuccaro. Deși dus de urgență la spital de către fratele său cu ajutorul unui prieten, Florin a decedat în acea noapte din cauza pierderii masive de sânge provocată de împușcături.

Dario Valle a fost arestat în aceeași noapte de către carabinierii din Catania, care l-au găsit la același spital unde a fost transportat și Florin Dinu. Valle apelase la îngrijirile medicilor de la Urgențe pentru rănile provocate de cetățenii români aflați în acea seară la fața locului, după cum declarase el la acea dată. Giuseppe Zuccaro, în schimb, cel care a apăsat pe trăgaci, a fost arestat la câteva zile după tragedie. El și-a făcut pierdută urma imediat după crima comisă, ascunzându-se timp de câteva zile în locuința a doi prieteni de-ai săi, arestați și ei pentru complicitate.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,109FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri