Italian blocat în casă cu sora moartă de coronavirus, după ce serviciile funerare au refuzat să transporte cadavrul

Familia unei femei care a murit din cauza coronavirusului, în sud-vestul orașului Napoli, Italia, a rămas blocată în casă cu trupul neînsuflețit mai mult de 36 de ore, după ce serviciile funerare au refuzat să transporte cadavrul. 

Fratele femeii a declarat că el și familia lui au fost nevoiți să rămână în casă cu sora decedată, pentru că nu a găsit nicio firmă de pompe funebre care să-i ajute să o îngroape.

Calvarul bărbatului a durat mai bine de 36 de ore, scriu publicațiile Al Jazeera și CNN.

Teresa Franzese, în vârstă de 47 de ani, suferea de o formă de epilepsie, dar altfel era în stare bună de sănătate. A dezvoltat simptome asociate cu COVID-19 la începutul săptămânii trecute și a murit sâmbătă seara.

Ea a fost testată pentru virus după ce a decedat, la cererea fratelui ei, rezultatul fiind pozitiv.

Duminică după-amiază, Luca a postat un videoclip pe Facebook, solicitând ajutorul autorităților pentru că nu găsea o firmă de pompe funebre care să transporte cadavrul.

“Realizez acest videoclip pentru binele Italiei. Sora mea a murit aseară, probabil din cauza virusului. A trebuit să-i oblig să vină să facă testul. A trebuit să mă pun în autolizolare. S-ar putea să am virusul. Pentru a-mi menține sora în viață, am făcut respirație gură la gură. 

Nimănui nu-i pasă. Nu mă sună nimeni. Sora mea este în pat, moartă, nu știu ce să fac. Italia ne-a abandonat”, spune Franzeze în filmare.

Luni, bărbatul a postat pe Facebook un alt video în care anunța că sora lui a fost testată pozitiv la coronavirus.

Teresa a fost prima persoană infectată cu coronavirus care moare acasă, în Italia 

“A fost primul caz din Italia în care o persoană infectată cu coronavirus moare acasă, așa că a existat o oarecare confuzie cu privire la ce să facă”, a declarat pentru Al Jazeera, Francesco Emilio Borrelli, consilier local și membru al Comisiei regionale de sănătate din Campania. 

După ce videoclipul lui Luca Franzese a devenit viral, o firmă de pompe funebre a acceptat să ia trupul Terezei.

“Am folosit măști, încălțăminte sterilă și costume specialehazmat. Luca și o altă rudă erau acolo, darmai erau și alți membri ai familiei în casă. A fost teribil, dar, dacă se înrăutățește situați și trebuie să o facem din nou, o vom face. Este datoria noastră”, a declarat pentru Al Jazeera Pasquale Pernice, unul dintre angajații firmei de pompe funebre.

Într-un final, Teresa a fost dusă la cimitir și înmormântată.

La funeralii, nu a participat niciunul dintre membrii familiei.

Până în prezent, există 12.839 de cazuri confirmate și 1.016 de decese în Italia, cea mai lovită țară din afara Chinei.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,096FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri