Italianul care a împușcat-o pe Mihaela a fost crescut într-o sectă, abuzurile sexuale erau ceva normal

Detalii înfiorătoare ies la iveală din trecutul militarului italian care a executat-o pe Mihaela în parcarea unui supermarket. Bărbatul a fost crescut într-o sectă în care violența și abuzurile sexuale erau la ordinea „normalitate”.

Am omorât o femeie. Veniți să mă luați, nu voi opune rezistență.” Așa și-a anunțat Francesco Borgheresi crima. În timpul anchetei, trecutul tulbure al fostului militar a fost dezvăluit. Francesco Borgheresi s-a născut în 1978, în sânul unei secte al cărei stil de viață a șocat o țară întreagă, scrie a1.ro.

„Il Forteto” se prezenta ca fiind o comunitate. Era formată din 33 de membri, în localitatea Forneto, un centru de lângă Calenzano (Florența). Potrivit La Nazione, secta a ajuns în vizorul autorităților pentru abuzuri și violență împotriva minorilor. Întemeietorii Il Forteto erau doi iatlieni, Rodolfo Fiesoli, cunoscut sub numele de „Profetul” și Luigi Goffredi, ideologul proiectului.

Secta funcționa după principii socialist-catolice. Cei 33 de membri erau complet izolați de restul societății și formau un nou model de familie, ce nu ținea cont de legăturile de sânge. În acea idee de comunitate, heterosexualitatea era percepută ca o greșeală. Homosexualitatea, în schimb, era considerată un act al „iubirii pure”, deoarece nu se asocia actului creator, văzut ca un „păcat”.

Cei doi fondatori promovau ideea vieții sociale colective. Astfel, cu timpul, comunitatea s-a transformat într-un centru de primire a minorilor aflați în dificultate: copii cu un trecut familial dificil, cu dizabilități fizice și psihice sau care fuseseră abuzați sexual.

Mihaela Apostolidis și-a dat ultima suflare într-o mașină parcată în fața unui supermarket de la marginea orașului Cuneo, Italia. Avea 44 de ani. A tras patru focuri. Trei gloanțe s-au oprit în pieptul Mihaelei, o româncă cu care avea o relație. Cu sânge rece, a pus mâna pe telefon și a sunat la Poliție.

Când au ajuns la fața locului, polițiștii au găsit-o pe Mihaela pe scaunul din dreapta al unui autoturism. Lângă mașină, Francesco Borgheresi.

După ce a primit îngrijiri medicale pentru plaga împușcată de la nivelul brațului, italianul a fost dus la Parchet unde, interogat de procurorul Alberto Braghin, a confirmat că a fost el cel care a ucis-o pe Mihaela Apostolides. Bărbatul a spus că a împușcat-o pe femeie din gelozie

Românca lucra ca ospătar într-un local de pe via Savona din Cuneo. „Era o fată nemaipomenită, nu-mi vine să cred că militarul ăla a omorât-o… Pe el îl cunoșteam din vedere, a venit de câteva ori în localul meu. Mihaela mi-a mărturisit că îl cunoscuse pe când lucra în celălalt restaurant, la Verzuolo.

În această perioadă de urgență sanitară, în timpul căreia restaurantul a fost închis, m-a întrebat dacă poate rămâne într-un apartament pe care îl am deasupra restaurantului, așa că de la începutul lunii martie a locuit acolo. Biata Mihaela, încă nu-mi vine să cred că i s-a întâmplat…”, a spus angajatorul ei.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri