Londra intră în „lockdown” de gradul II din această seară. Manchester se pregătește de faza a treia

Milioane de londonezi vor intra în faza a doua a restricțiilor, de vineri seară, 16 octombrie, transmite  Daily Mail.

Asta înseamnă că vor fi strict interzise vizitele între gospodării. De asemenea, mai scrie publicația citată, Manchester se pregătește să intre în faza a treia, cea mai restrictivă, de „lockdown”, în timp ce primarul orașului amenință că dă guvernul în judecată.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut mai mult sprijin pentru afacerile din sectorul ospitalității, care ar putea fi paralizate de această schimbare.

Premierul se pregătește, de asemenea, să pună metropola Manchester și zona Lancashire sub restricții de nivelul trei – ceea ce înseamnă o închidere totală a sălilor de sport, barurilor și pub-urilor și restricții mai dure în ceea ce privește socializarea.

Primarul din Manchester, Andy Burnham, a anunțat deja că vrea să acționeze în instanță împotriva deciziilor guvernului britanic.

Boris Johnson a analizat propunerile în această dimineață, după ce acestea au fost semnate de experții medicali, inclusiv de medicul șef Chris Whitty.

Confirmarea urmează să fie făcută într-o declarație în parlament a ministrului Sănătății, Matt Hancock, joi, 15 octombrie, de la ora 11.30.

Liderul consiliului din Lancashire, Geoff Driver, a declarat că este „inevitabil” că regiunea intre în nivelul trei. Zona a raportat ieri încă 835 de cazuri, aproximativ 87 dintre aceștia în stațiunea litorală din Blackpool, unde medicii au spus că se tem că se va reveni la vârful din aprilie „din nou pentru o perioadă nedeterminată de timp”, pe măsură ce secțiile de terapie intensivă se umplu.

Măsurile vin în pofida faptului că rata infectărilor cu Covid-19 din Manchester pare să încetinească. În această săptămână s-au înregistrat 448 de cazuri la 100.000 – comparativ cu 582 la 100.000 din săptămâna precedentă.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri