Marea Britanie anunţă încă 828 de morţi, în ultimele 24 de ore, dintre pacienţii cu covid-19

Numărul de decese din Marea Britanie, dintre pacienții infectați cu covid-19, a crescut cu 828, iar numărul total de decese din aceasta țară a ajuns la 6.483, a anunțat miercuri, 8 aprilie,  serviciul medical britanic.  Oficialii britanici au anunțat că 46 dintre cei 828 de pacienți decedați, cu vârste cuprinse între 35 și 96 de ani, nu au avut alte probleme medicale, informează reuters.com.

O analiză realizată de Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle prezice 66.000 de morți în UK până în luna august, relatează The Guardian.

Primarul Londrei a anunțat că numărul morților din transport include 9 șoferi de autobuz, precum și trei angajați ai regiei de transport din Londra, Transport for London, aun angajat din subteran și un lucrător pentru unul dintre furnizorii TfL. Primarul a transmis condoleanțe familiilor afectate și a promis că va întări eforturile pentru a asigura protecția muncitorilor din transport, scrie SkyNews.

În altă ordine de idei, un studiu realizat de cercetători de top de la IHME, Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii din Seattle, dar contrazis de alţi cercetători pe al căror model de predicţie se bazează guvernul britanic, arată că Marea Britanie va devenit ţara cea mai lovită de pandemie, cu 40% din totalul de morţi de pe continent, relatează The Guardian.

IHME a prezis 66.000 de morţi din cauza COVID-19 în UK până în luna august, reiterând că ţara a impus cu întârziere măsuri obligatorii de distanţare socială din cauza strategiei de dobândire a ”imunităţii de turmă”. Studiul este contrazis de alţi cercetători: Profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College London, susţine că cifrele folosite în model sunt de 2 ori mai mari decât în realitate.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri