Marea Britanie ia noi masuri: Amendă de 100 de lire sterline pentru cine nu poartă mască în magazine, începând din 24 iulie

Pentru a opri al doilea val al pandemiei, Marea Britanie introduce obligativitatea măștii în magazine. Măștile în mijloacele de transport public în Anglia sunt deja obligatorii.

Poliția va dispune amenda la fața locului pentru oricine nu poartă mască în magazine, după ce noua regulă va deveni obligatorie începând cu vineri, 24 iulie. Măștile de față vor deveni obligatorii în toate magazinele începând de săptămâna viitoare. Cumpărătorii care nu respectă regula riscă amenzi de 100 de lire sterline, anunță Daily Mail.

Doar copiii mici sau cei cu anumite dizabilități vor fi scutiți de noile reglementări.Vânzătorilor li se va cere să sfătuiască clienții să poarte măști, dar personalul nu va avea cum să aplice legea. În schimb, poliția va primi puteri de a amenda contravenienții.

Legea va impune oamenilor să poarte acoperiri de față simple din stofă, mai degrabă decât măștile de calitate medicală folosite de lucrătorii din NHS.

Daily Mail a dezvăluit că Guvernul a achiziționat zece linii de producție de fabrică, în măsură să facă cinci milioane de măști pe săptămână.

Acoperirile de față sunt obligatorii pe transportul public începând cu 15 iunie și, vinerea trecută, Scoția a ordonat cumpărătorilor să le poarte.

Decizia guvernului de a introduce masaca obligatorie vine după ce în UK s-au anunțat încă 11 decese coronavirus în numărul zilnic preliminar, ducând numărul total de victime la 44.840.

Peste 100 de focare de coronavirus în școli, întreprinderi și pub-uri sunt tratate „rapid și în tăcere” în fiecare săptămână în Marea Britanie, a dezvăluit secretarul de sănătate, Matt Hancock.

Boris Johnson a spus că măștile sunt importante în spațiile limitate ca „un fel de asigurare suplimentară”.

Un purtător de cuvânt al Downing Street a spus: „Există dovezi din ce în ce mai mari că purtarea unei acoperiri de față într-un spațiu închis ajută la protejarea persoanelor și a celor din jurul lor de coronavirus. Primul ministru a fost clar că oamenii ar trebui să poarte acoperiri de față în magazine și vom face acest lucru obligatoriu începând cu 24 iulie.”

Această mișcare urmează zile de confuzie cu privire la poziția Guvernului în această privință.

Duminică, ministrul Cabinetului, Michael Gove, a declarat că, deși este „bunele maniere de bază” să poarte măști în magazine, nu va fi obligatoriu. El a spus că este „întotdeauna mai bine să ai încredere în bunul simț al oamenilor”.

Boris Johnson, care a fost inițial sceptic în ceea ce privește măștile, a declarat ieri că există dovezi tot mai clare că acestea pot contribui la încetinirea răspândirii coronavirusului.

Vorbind ieri într-o vizită la Serviciul de Ambulanță din Londra, prim-ministrul, care purta o mască, a declarat că au „o mare valoare în spațiile limitate”, unde oamenii intră în contact cu cei pe care nu îi întâlnesc în mod normal.

El a adăugat: „Pe măsură ce virusul scade în incidență și avem din ce în ce mai mult succes, cred că acoperirile de față sunt un fel de asigurare suplimentară pe care o putem folosi cu toții pentru a-l opri să se întoarcă și să nu o mai scoată din control.”

Măștile de față sunt obligatorii în magazinele din multe țări europene de luni de zile. Republica Cehă a introdus cerința pe 18 martie, Austria din 6 aprilie, Germania pe 22 aprilie, Franța pe 10 mai și Spania pe 20 mai.

Dar în Marea Britanie, atât experții guvernamentali, cât și miniștrii au pus sub semnul întrebării valoarea măștii.

În martie, ofițerul-șef adjunct Jenny Harries a spus că purtarea unei măști ar putea „să prindă virusul” și să facă ca persoana care îl poartă să-l respire. „Pentru un membru obișnuit al publicului care merge pe o stradă, nu este o idee bună [să poarte o mască de față]”, a adăugat ea.

Dar oamenii de știință și-au schimbat părerea după ce s-a dovedit că riscul de transmitere asimptomatică și aeriană este crescut. Oficialii cred acum că acoperirea feței poate ajuta la oprirea persoanelor care răspândesc virusul, în special atunci când nu știu că îl au.

Președintele Societății Regale, Dr. Venki Ramakrishnan, a declarat că dovezile sunt „acum destul de puternic în favoarea utilizării acoperirilor de față în spațiile închise unde este posibil să intrăm în contact cu străinii”.

El a adăugat: „Guvernul ar trebui să fie foarte clar. Nu este consecvent să fie obligatoriu în transportul public și să nu îl obligăm în alte spații publice închise și aglomerate, deoarece comportamentul virusului este același în toate aceste spații.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri