Marea Britanie nu mai iese din UE la 29 martie. Parlamentarii britanici au votat pentru prelungirea perioadei

Parlamentarii britanici au votat pentru prelungirea perioadei Brexit, joi, 14 martie. Moțiunea guvernului britanic a avut două secțiuni. Astfel, deputații au fost de acord ca în cazul în care acordul pentru Brexit va trece de parlament până pe 20 martie, atunci ieșirea din UE se va produce pe 30 iunie.

În cazul în care parlamentarii nu vor vota acordul până pe 20 martie, atunci data ieșirii va depăși 30 iunie, iar statul britanic va trebui să organizeze în luna mai alegeri europarlamentare, alături de celelalte țări UE. 

 Moțiunea guvernului britanic a avut două secțiuni. Astfel, deputații au fost de acord ca în cazul în care acordul pentru Brexit va trece de parlament până pe 20 martie, atunci ieșirea din UE se va produce pe 30 iunie.

În cazul în care parlamentarii nu vor vota acordul până pe 20 martie, atunci data ieșirii va depăși 30 iunie, iar statul britanic va trebui să organizeze în luna mai alegeri europarlamentare, alături de celelalte țări UE.

Propunerea unui al doilea referendum a primit 334 de voturi “împotrivă” şi doar 85 de voturi “pentru”. 

Iar propunerea amânării Brexitului până pe data de 30 iunie 2019 a primit 202 de voturi “împotrivă” şi 412 de voturi “pentru”. Este, însă, necesar şi acordul Uniunii Europene pentru amânarea Brexitului. Acord pe care Marea Britanie l-ar putea primi ţinând cont că partea europeană s-a arătat dispusă în mai multe rânduri să îl dea.

Dat fiind rezultatul votului, premierul britanic Theresa May va trebui să renegocieze cu Uniunea Europeană un al treilea acord. 
În ce direcție se îndreaptă lucrurile

Potrivit deciziilor luate de parlamentarii britanici până acum, Brexitul va avea loc pe 30 iunie, fără un acord şi fără susţinerea unui alt referendum. Altfel spus, cele mai pesimiste prediciții ale experţilor riscă să se adeverească. Situaţia este fără precedent în relaţiile internaţionale şi în dreptul internaţional, astfel că este practic imposibil de anticipat ce se va întâmpla cu exactitate.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri